Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι απείλησαν ξανά τους Αμερικανούς: Όποιος βοηθήσει τις κουρδικές YPG είναι «θεμιτός στόχος»

Οι Τούρκοι απείλησαν ξανά τους Αμερικανούς: Όποιος βοηθήσει τις κουρδικές YPG είναι «θεμιτός στόχος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία θεωρεί «θεμιτό στόχο» όποια ομάδα προστρέξει σε βοήθεια των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία, πολιτοφυλακής την οποία η Άγκυρα θέλει να εκδιώξει από τον θύλακα Eφρίν, ανέφερε η τουρκική Προεδρία.

Η προειδοποίηση απευθύνεται την επομένη της εισόδου στην Εφρίν αυτοκινητοπομπής παραστρατιωτικών δυνάμεων που πρόσκεινται στο συριακό καθεστώς, αλλά στρέφεται ευθέως ως απειλή και κατά των Ηνωμένων Πολιτειών που υποστηρίζουν τις ίδιες κουρδικές δυνάμεις.

«Μπορούν να επιχειρήσουν πάλι μια παρόμοια απόπειρα σήμερα ή αύριο; Είναι πιθανό. Γι΄ αυτό τον σκοπό ελήφθησαν προφυλάξεις.

»Κάθε μέτρο υποστήριξης στις YPG σημαίνει ότι εκείνος που το παίρνει βάζει τον εαυτό του στο ίδιο επίπεδο με την τρομοκρατική οργάνωση και γίνεται για εμάς θεμιτός στόχος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

Η Τουρκία, με την υποστήριξη μισθοφόρων ισλαμιστών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), άρχισε πριν από έναν μήνα την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» για την εκδίωξη από τα σύνορά της των YPG, πολιτοφυλακής που συνδέεται πολιτικά με το σοσιαλιστικό συριακό κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Ταυτόχρονα όμως, οι YPG είναι πυλώνας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), βασικού συμμάχου των ΗΠΑ στη μάχη κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η τουρκική επιχείρηση πήρε θεαματική στροφή την Τρίτη με την απόπειρα ανάπτυξης φιλοκαθεστωτικών δυνάμεων στον κουρδικό θύλακα, η επικείμενη άφιξη των οποίων είχε ανακοινωθεί από την Δευτέρα από τα επίσημα συριακά ΜΜΕ.

Επρόκειτο για τις Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας (NDF), πολιτοφυλακή του καθεστώτος Άσαντ, καθώς και σιιτικές πολιτοφυλακές που χρηματοδοτούνται από το Ιράν και συνεργάζονται με το καθεστώς της Δαμασκού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr