Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα έρευνα για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία ζητούν οι ΗΠΑ

Νέα έρευνα για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία ζητούν οι ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη διεξαγωγή νέας έρευνας για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία ζητούν από τον ΟΗΕ οι ΗΠΑ, μετά τις πληροφορίες για επιθέσεις με χλώριο στην Ανατολική Γούτα.

Η Αμερικανίδα πρέσβης Νίκι Χέιλι σκοπεύει να ζητήσει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας επί του ζητήματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, διπλωμάτες και ειδικοί συναντήθηκαν την Πέμπτη για να συζητήσουν ένα αμερικανικό σχέδιο απόφασης, μερικές ημέρες αφότου το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι 14 άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός παιδιού που απεβίωσε, παρουσίασαν συμπτώματα ασφυξίας, που πιθανόν οφείλονταν σε επίθεση με χλώριο στην Ανατολική Γούτα.

Κατά το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας που οριστικοποιήθηκε την Τετάρτη, η Ανεξάρτητη Επιτροπή Έρευνας των Ηνωμένων Εθνών (UNIMI) θα αναλάβει για έναν χρόνο «να ταυτοποιήσει τους δράστες επιθέσεων με χημικά όπλα στη Συρία».

Πάντως ένας διπλωμάτης έκρινε ότι είναι μάλλον απίθανο η Μόσχα να ταχθεί υπέρ αυτού του σχεδίου απόφασης. Στη συνάντηση δεν ήταν παρών εκπρόσωπος της Ρωσίας.

Πριν από τρεις μήνες, η Ρωσία έβαλε τέλος στην αποστολή του Κοινού Μηχανισμού Έρευνας (JIM) του ΟΗΕ και του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), ασκώντας το βέτο που διαθέτει στην ψηφοφορία για την ανανέωση της εντολής του, καθώς ήθελε να υπάρξουν αλλαγές στις μεθόδους δράσης του.

Η Νίκι Χέιλι δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι το ρωσικό σχέδιο απόφασης για τις διεθνείς έρευνες δεν χώραγε καν συζήτηση «και γι’ αυτό επιστρέφουμε με ένα διαφορετικό».

«Έχουμε πάρει υπόψη μας κάποια απο τα πράγματα που (οι Ρώσοι) θεωρούσαν ότι ήγειραν ζήτημα, αλλά αν δεν θέλουν κανέναν μηχανισμό απλά θα ασκήσουν βέτο», συμπλήρωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr