Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρεπουμπλικανοί ζητούν έρευνα για τις “δραστηριότητες” FBI κατά Τραμπ το 2016-2017

Ρεπουμπλικανοί ζητούν έρευνα για τις “δραστηριότητες” FBI κατά Τραμπ το 2016-2017
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Μπομπ Γκούντλατ και ο Τρέι Κάοντι, Ρεπουμπλικάνος βουλευτής από τη Νότια Καρολίνα, με επιστολή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης (γενικό εισαγγελέα) Τζεφ Σέσιονς, αλλά και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ροντ Ρόζενσταϊν, ζητούν την διεξαγωγή έρευνας για τις αποφάσεις που έλαβαν ή δεν έλαβαν το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI, το 2016 και το 2017, μεταδίδει το ABC News.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι αιτήσεις για την έκδοση ενταλμάτων έρευνας που κατέθεσε το FBI στο αρμόδιο δικαστήριο κι αναφορικά με την αξιοποίηση των στοιχείων ενός περιβόητου ντοσιέ, με ισχυρισμούς για σχέσεις του προέδρου Τραμπ με την Ρωσία.

Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν αποδειχτεί, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι το FBI δεν είχε ενημερώσει το δικαστήριο ότι το οικονομικό κόστος για την κατάρτιση του ντοσιέ από τον πρώην πράκτορα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών Κρίστοφερ Στιλ είχε μερικώς καλυφθεί από την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον.

«Υπάρχουν αποδείξεις προκατάληψης που αγγίζουν τα όρια της έχθρας, μεταξύ αυτών που έχουν την ευθύνη διερεύνησης σοβαρών υποθέσεων.

»Υπάρχουν αποδείξεις για την αξιοποίηση μιας έρευνας των πολιτικών αντιπάλων στην συμπλήρωση δικαστικών εγγράφων.

»Υπάρχουν αποδείξεις ότι τα στοιχεία αυτά της έρευνας των πολιτικών αντιπάλων, δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ πριν αξιοποιηθούν ή δεν αποκαλύφθηκαν πλήρως, στο αρμόδιο δικαστήριο» ανέφεραν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους οι κ.κ. Γκούντλατ και Κάοντι.

Πίσω από την κίνηση αυτή βρίσκονται Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές και σύμφωνα με την άποψη των Δημοκρατικών στην Ουάσινγκτον, πρόκειται για προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν το ενδιαφέρον από την έρευνα που διεξάγεται για την Ρωσία, προς την κατεύθυνση των κινήτρων που είχαν τα στελέχη του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI), που ασχολήθηκαν με την ίδια έρευνα.

Υπό την ίδια λογική, οι Δημοκρατικοί άσκησαν κριτική στην παραπάνω επιστολή, κατηγορώντας τους Ρεπουμπλικανούς ότι προσπαθούν να υποβαθμίσουν την αξιοπιστία της έρευνας που διεξάγει για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ.

«Είναι προφανές, ότι πρόκειται για προσπάθειες αποπροσανατολισμού και υποβάθμισης της αξιοπιστίας του ειδικού ανακριτή Μιούλερ», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζέρι Νάντλερ από τη Νέα Υόρκη, ηγετικό στέλεχος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Σέσιονς είχε ανακοινώσει ότι ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου του θα διερευνήσει τις καταγγελίες για παρατυπίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την διενέργεια παρακολουθήσεων, οι οποίες έχουν προκαλέσει την δριμεία κριτική του προέδρου Τραμπ και τις οποίες έχει χαρακτηρίσει ως «απαράδεκτες», με ανάρτησή του στο Twitter.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr