Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφοδρές μάχες στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού μεταξύ στρατού και τζιχαντιστών

Σφοδρές μάχες στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού μεταξύ στρατού και τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρές μάχες διεξάγονται από το πρωί της Κυριακής στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, στην Ανατολική Γούτα, καθώς η προώθηση των στρατιωτικών κυβερνητικών δυνάμεων, έχει χωρίσει την περιοχή σε τρεις ζώνες ελέγχου.

Το φιλοϊσλαμιστικό Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ισχυρίζεται ότι περισσότεροι από 1.100 άμαχοι σκοτώθηκαν στις πολεμικές συγκρούσεις που ξέσπασαν πριν από τρεις εβδομάδες στην Ανατολική Γούτα, μεταξύ κυβερνητικών και των τζιχαντιστικών οργανώσεων Τζαΐς Αλ Ισλάμ και  Φαϊλάκ Αλ Ραχμάν, που κατείχαν και συνεχίζουν να κατέχουν μέρος της περιοχής. Στην Ανατολική Γούτα υπάρχουν και δυνάμεις της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ.

Βεβαίως, να το τονίσουμε εδώ, οι απώλειες αμάχων δίδονται από τους τζιχαντιστές, ενώ η Δαμασκός κατηγορεί τους εξεγερμένους ότι κρατούν τους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες.

Σύμφωνα με το ίδιο Παρατηρητήριο, υπήρξαν σφοδρές πολεμικές συγκρούσεις σε αρκετά μέτωπα, από το πυροβολικό, τις συνεχείς αεροπορικές επιδρομές, αλλά και τις επιθέσεις των ελικοπτέρων του στρατού της Συρίας.

Πολεμικός χάρτης της Δαμασκού:

Δαμασκός: Με κόκκινο χρώμα απεικονίζονται οι περιοχές της πρωτεύουσας που ελέγχονται από την κυβέρνηση. Με μαύρο είναι η συνοικία Γιάρμουκ που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος. Με πράσινο είναι οι περιοχές που κατέχονται από τις άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις. Ο πράσινος θύλακας ανατολικά του κέντρου της Δαμασκού είναι τα εδάφη της Ανατολικής Γούτα που ελέγχονται από την Τζαΐς Αλ Ισλάμ, τη Φαϊλάκ Αλ Ραχμάν και την Ταχρίρ Αλ Σαμ (Αλ Κάιντα). Τα σημειωμένα με κόκκινες βούλες σημεία δείχνουν που μαίνονται μάχες και άλλα πολεμικά γεγονότα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr