Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Σατανική κούκλα” Οσάμα Μπιν Λάντεν για να φοβούνται τα παιδιά made in CIA

“Σατανική κούκλα” Οσάμα Μπιν Λάντεν για να φοβούνται τα παιδιά made in CIA
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν σκεφτεί να δημιουργήσουν μια “σατανική” κούκλα Οσάμα Μπιν Λάντεν, για παιδιά σε ισλαμικές χώρες, η οποία θα μεταμορφωνόταν σε δαίμονα ώστε να… υπονομεύσουν τη γοητεία που ασκούσε ο διαβόητος Σαουδάραβας τρομοκράτης στις νεαρές ηλικίες στα μουσουλμανικά κράτη.

Το κεφάλι της κούκλας, η οποία έφτανε σε ύψος τα 30 εκατοστά (μαζί με το τουρμπάνι), ήταν ζωγραφισμένο με ένα υλικό το οποίο διαλυόταν όταν η θερμοκρασία ανέβαινε, αποκαλύπτοντας σταδιακά ένα κατακόκκινο πρόσωπο με πράσινα δαιμονικά μάτια και μαύρες ουλές. Ένας απαίσιος δαίμονας, που υποτίθεται ότι θα τρομοκρατούσε τα μικρά παιδιά και θα τα έκαναν να φοβούνται τον Οσάμα Μπιν Λάντεν αντί να τον θαυμάζουν.

Αυτή η “ψυχολογική” επιχείρηση της CIA ξεκίνησε το 2005, στο πλαίσιο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, στον οποίο όλα τα μέσα θεωρούνταν σωστά εάν επρόκειτο να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ουάσινγκτον Ποστ την Παρασκευή, η CIA είχε έρθει σε επαφή με τον Ντόναλντ Λέβιν, πρώην υπεύθυνο της εταιρείας κατασκευής παιχνιδιών Hasbro, ο οποίος ήταν εκ των δημιουργών της περίφημης κούκλας Τζι-Άι Τζο.

Σύμφωνα με τη CIA, το σχέδιο αυτό παρέμεινε στα χαρτιά αφού η ιδέα απορρίφθηκε, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Κ.Τζ. Κάλντγουελ.

“Εξ όσων γνωρίζουμε, παρήχθησαν μόνο τρία πρωτότυπα για να δείξουμε πώς θα ήταν το τελικό προϊόν”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η υπηρεσία δεν γνωρίζει εάν τέτοιες κούκλες κυκλοφόρησαν ποτέ στην αγορά.

Ωστόσο η Ουάσινγκτον Ποστ υποστηρίζει ότι πολλές εκατοντάδες κούκλες παρήχθησαν στην Κίνα και μεταφέρθηκαν με πλοίο στο Καράτσι του Πακιστάν το 2006.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γάζα: Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA για τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Πούτιν: «Αδύνατη» η ήττα στην Ουκρανία – H CIA ανατίναξε τον Nord Stream

Γουίλιαμ Μπερνς: Η τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι η πιο «μπερδεμένη ή εκρηκτική» που έχει δει ποτέ

Η CIA κατηγορείται ότι αρνήθηκε να παραδώσει έγγραφα που σχετίζονται με την έρευνα για την προέλευση του Covid-19

Άνθρωπος της CIA «προβλέπει» ότι δεν θα έχουμε Πούτιν το 2024

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr