ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιράν και Ρωσία συμφώνησαν για την εκμετάλλευση δύο κοιτασμάτων πετρελαίου

Ιράν και Ρωσία συμφώνησαν για την εκμετάλλευση δύο κοιτασμάτων πετρελαίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ιράν και η Ρωσία υπέγραψαν την Τετάρτη μια συμφωνία για την εκμετάλλευση δύο πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Ιράν.

Η Εθνική Ιρανική Πετρελαϊκή Εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με τη ρωσική Zarubezhneft προκειμένου να εκμεταλλευτούν από κοινού αυτά τα κοιτάσματα, σύμφωνα με το SHANA, τον ενημερωτικό ιστότοπο του ιρανικού υπουργείου Πετρελαίου.

“Πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή. Είναι η πρώτη φορά που υπογράφουμε συμφωνία για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων με μια εξέχουσα ρωσική εταιρεία” δήλωσε ο υπουργός Πετρελείου Μπιτζάν Ζανγκανέχ. “Ελπίζουμε ότι δεν θα είναι η τελευταία συμφωνία. Ήταν μια δύσκολη διαπραγμάτευση και συγχαίρω τις δύο πλευρές”, πρόσθεσε.

Τα κοιτάσματα Αμπάν και Παϊντάρ-ε-Γαρμπ βρίσκονται στο δυτικό Ιράν και ανήκουν από κοινού στο Ιράν και το Ιράκ. Σήμερα παράγουν 36.000 βαρέλια ημερησίως. Η δεκεατής συμφωνία έχει ως στόχο να αυξηθεί η παραγωγή στα 48.000 βαρέλια, σύμφωνα πάντα με το SHANA.

Η Zarubezhneft μετέχει με ποσοστό 80% στην κοινοπραξία που ανέλαβε το έργο ενώ η ιρανική Dana Energy κατέχει το υπόλοιπο 20%.

Ο Ζανγκανέχ είπε επίσης ότι η Τεχεράνη διαπραγματεύεται επί του παρόντος και με άλλες ρωσικές εταιρείες, όπως τις Gazprom, Lukoil και Rosneft.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θολό το τοπίο για την υγεία του Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Πληροφορίες για κρίσιμη κατάσταση και απομόνωση στη Τεχεράνη

Στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο: Σε στέγαση, μεταφορές και εστίαση οι μεγαλύτερες αυξήσεις

Η ΕΛ.Α.Σ. «σφυροκοπά» για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν διαθέτει στρατηγική με αρχή, μέση και τέλος απέναντι στην Τουρκία και τις προκλήσεις της»

Ορμούζ: Το Ιράν εξετάζει πρόστιμα σε αμερικανικά και ισραηλινά πλοία που θα το διασχίζουν

Η ΕΛ.Α.Σ. προειδοποιεί τον Μητσοτάκη: Σε έναν πόλεμο οι πυρηνικές εγκαταστάσεις μπορούν να γίνουν στόχος του εχθρού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr