Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπασάρ αλ Άσαντ: Δυτικά σενάρια υπονομεύουν την ενότητα της Συρίας

Μπασάρ αλ Άσαντ: Δυτικά σενάρια υπονομεύουν την ενότητα της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να αντιμετωπίσει τα σχέδια της Ουάσιγκτον που έχουν στόχο να υπονομεύσουν την ενότητα της χώρας του, δεσμεύθηκε την Τετάρτη ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με ανακοίνωση της συριακής Προεδρίας.

«Ο πόλεμός μας εναντίον της τρομοκρατίας δεν θα σταματήσει όσο υπάρχει έστω και ένας τρομοκράτης», ανέφερε, σύμφωνα με τον λογαριασμό της προεδρίας στο Telegram.

«Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα δυτικά σενάρια που έχουν σκοπό [να υπονομεύσουν] την ενότητα και την κυριαρχία της χώρας μας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ για τη Συρία δήλωσε την Τετάρτη πως ο πόλεμος στη Συρία, που έχει εισέλθει στον όγδοο χρόνο του, θα μπορούσε ακόμη να παραγάγει «τρομερές μάχες», όσο κι αν η μάχη για τον πολιορκούμενο θύλακα της Ανατολικής Γούτα φαίνεται να είναι η τελευταία σε μια σειρά «τελειωτικών μαχών».

Ο Γιαν Έγκελαντ, επικεφαλής του Νορβηγικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, είπε πως δεν είναι πολύ αργά για διαπραγματεύσεις προκειμένου να αποτραπεί μια μεγάλη αιματοχυσία στις πόλεις Ιντλίμπ, Ντεράα και Εφρίν και πως τα Ηνωμένα Έθνη ελπίζουν πως ένα νέο σύστημα ειδοποίησης για τις συντεταγμένες των συριακών νοσοκομείων θα μειώσει τον αριθμό των αεροπορικών επιδρομών εναντίον ιατρικών εγκαταστάσεων.

Εξάλλου, ο Ζιάντ Μσαλάτι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος εξωτερικών υποθέσεων στη Συριακή Αραβική Ερυθρά Ημισέληνο, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, δήλωσε πως αυτοκινητοπομπή 25 φορτηγών που μεταφέρουν τρόφιμα και φάρμακα θα εισέλθει την Πέμπτη στην πολιορκούμενη, κατεχόμενη από τους τζιχαντιστές πόλη Ντούμα της Ανατολικής Γούτα (ανατολικά προάστια Δαμασκού).

Αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει τρόφιμα και φάρμακα κατάφερε να εισέλθει στην Ανατολική Γούτα την περασμένη εβδομάδα εν μέσω μιας μεγάλης επίθεσης του στρατού για την ανακατάληψη του θύλακα.

Από την πλευρά του, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ακόμα 49 άμαχοι εγκατέλειψαν την περιοχή της Ανατολικής Γούτα μετά τη διάνοιξη ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, το οποίο επικαλείται τον υποστράτηγο Γιούρι Γεφτουσένκο.

Ο Γεφτουσένκο, που είναι ο επικεφαλής του ρωσικού «Κέντρου Ειρήνης και Συμφιλίωσης στη Συρία», δήλωσε πως με αυτούς ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που εγκατέλειψαν την περιοχή ξεπερνά τους 350 αμάχους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr