Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εγκαταλείπει και ο Ζόρντι Σάντσεζ την μάχη για την πρωθυπουργία στην Καταλονία

Εγκαταλείπει και ο Ζόρντι Σάντσεζ την μάχη για την πρωθυπουργία στην Καταλονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισπανία, Κάρλες Πουτζδεμόν, Καταλονία,

Μετά τον αυτοεξόριστο, καθαιρεθέντα τοπικό πρωθυπουργό της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν, και ο δεύτερος υποψήφιος των αυτονομιστών για την τοπική πρωθυπουργία Ζόρντι Σάντσεζ εγκατέλειψε τη μάχη για την εκλογή του στην ηγεσία της τοπικής κυβέρνησης της ισπανικής επαρχίας.

Μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ισπανίας ότι ο Κάρλες Πουτζδεμόν θα μπορούσε να αναλάβει επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης μόνο με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Κοινοβούλιο της Καταλονίας, πράγμα που θα σήμαινε να διακινδυνεύσει τη σύλληψή του, ο τέως τοπικός ηγέτης είχε εγκαταλείψει τη διεκδίκηση της θέσης.

Ωστόσο, ο κ. Σάντσεζ, κρατούμενος στη Μαδρίτη για την αποσχιστική προσπάθεια της Καταλονίας τον Οκτώβριο του 2017, δεν είχε τη στήριξη του αριστερού αντικαπιταλιστικού σχηματισμού Υποψηφιότητα Λαϊκής Ενότητας (CUP), η οποία ήταν απαραίτητη για τον σχηματισμό αυτονομιστικής – αποσχιστικής πλειοψηφίας στο τοπικό κοινοβούλιο ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Πλέον, οι τρεις αυτονομιστικές – αποσχιστικές δυνάμεις, το κεντρώο – κεντροδεξιό «Μαζί για την Καταλονία» (JuntsxCat) του κ. Πουτζντεμόν, η κεντροαριστερή – αριστερή Ρεπουμπλικανική Αριστερά Καταλονίας (ERC) και η CUP πρέπει να αναζητήσουν νέο υποψήφιο τοπικό πρωθυπουργό στο πρόσωπο του οποίου θα πρέπει να συναινέσουν.

Προς το παρόν η Καταλονία κυβερνάται απευθείας από την κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας υπό τον Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος έχει εκχωρήσει τη διαχείριση της επαρχίας στην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Προεδρίας της Ισπανίας Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σάντσεθ: Η Ισπανία θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος έως τον Ιούλιο

DW: Σε ποιον ανήκει ο αμύθητος θησαυρός του Σαν Χοσέ;

«Όχι» κι από την Ισπανία στην πρόταση Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Ισπανία: Γραφείο τελετών πουλούσε πτώματα σε ιατρικές σχολές 1200 ευρώ το ένα

Στην Ισπανία κάνει ζέστη σαν να είναι καλοκαίρι – Έως και 30°C

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr