ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συριακός στρατός και Αχράρ Αλ Σαμ αντάλλαξαν αιχμαλώτους στην Ανατολική Γούτα

Συριακός στρατός και Αχράρ Αλ Σαμ αντάλλαξαν αιχμαλώτους στην Ανατολική Γούτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ του συριακού στρατού και της οργάνωσης Αχράρ Αλ Σαμ πραγματοποιήθηκε στο μέτωπο των ανατολικών προαστίων της Δαμασκού, στη λεγόμενη Ανατολική Γούτα.

Δεκατρείς Σύροι στρατιώτες, που είχαν συλληφθεί σε μάχες με την τζιχαντιστική οργάνωση που συνδέεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ανταλλάχτηκαν με πέντε κρατούμενους τζιχαντιστές.

Η Αχράρ Αλ Σαμ ελέγχει στην Ανατολική Γούτα την περιοχή Χαράστα, που είναι και το μοναδικό της προπύργιο στα ανατολικά προάστια της συριακής πρωτεύουσας.

Αυτή τη στιγμή η Αχράρ Αλ Σαμ έχει έλθει σε συμφωνία με τη συριακή κυβέρνηση να εκκενώσει τη Χαράστα και οι τζιχαντιστές της θα μεταφερθούν στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, όπου θα σμίξουν με τις υπόλοιπες δυνάμεις της οργάνωσης.

Σύμφωνα με συριακές πηγές, τουλάχιστον 1.500 άνδρες της Αχράρ Αλ Σαμ και 6.000 μέλη των οικογενειών τους αναμένεται να αποχωρήσουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άδεια για φόνο: Πώς η Χαμάς εκπαιδεύει χειριστές drone εντός χώρας του ΝΑΤΟ

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εξουδετέρωσε τον γιο του επικεφαλής διαπραγματευτή της Χαμάς – Νεκρός και διοικητής της δύναμης «Ραντουάν» της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

ΗΠΑ: «Ρίζα» κάθε σύγχρονης ισλαμιστικής τρομοκρατίας η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Αυξανόμενη ανησυχία στο Ισραήλ για τα σχέδια ανασυγκρότησης του συριακού στρατού

Το τζιχαντιστικό παρακράτος «IHH» του Ερντογάν ετοιμάζει Στολίσκο για τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr