Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Handelsblatt: O Ριμπολόβλεφ σχεδιάζει πολυτελές θέρετρο στο Σκορπιό

Handelsblatt: O Ριμπολόβλεφ σχεδιάζει πολυτελές θέρετρο στο Σκορπιό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Άλλοτε ήταν το καταφύγιο της οικογένειας Ωνάση και των φιλοξενουμένων της, όμως από το 2013 ο Σκορπιός ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Ακόμη είναι ιδιωτικός φυλασσόμενος χώρος, όμως στο μέλλον το νησί θα είναι προσβάσιμο για καλεσμένους, εφόσον θα είναι διατεθειμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt προσθέτει:

«Ο Ριμπολόβλεφ σχεδιάζει τη δημιουργία ενός πολυτελούς θέρετρου στο νησί: βίλες από 500 έως 1.200 τετραγωνικά μέτρα, η κάθε μια με δική της πισίνα, εστιατόρια, σπα, αθλητικές εγκαταστάσεις και μαρίνα για σκάφη, ελικοδρόμιο και άλλα σχέδια συνολικής αξίας περίπου 120 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι διατεθειμένη να καταβάλει η εταιρία του Rybolowlew επ’ ονόματι Mykinai με έδρα την Αθήνα.

Η έναρξη των εργασιών αναμένεται να γίνει το καλοκαίρι. Ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος επέλεξε να ξεκινήσει τώρα το φιλόδοξο σχέδιό του, καθώς τα σύννεφα της κρίσης πάνω απ’ την Ελλάδα δείχνουν να απομακρύνονται. Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2017 ενθαρρύνει πολλούς επενδυτές.

Το έργο αναμένεται να ωφελήσει οικονομικά και το δήμο του Μεγανησίου, στον οποίο υπάγεται ο Σκορπιός. Αλλά και συνολικά η Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων θα κερδίσει από το μεγαλεπήβολο επενδυτικό σχέδιο, καθώς θα έρθουν κεφάλαια στην περιοχή και θα προκύψουν θέσεις εργασίας.

Πολλοί ελπίζουν ότι ο Σκορπιός θα αποκτήσει και πάλι κάτι από την παλαιά του λάμψη και ότι η ευρύτερη περιοχή θα δει οφέλη από την επένδυση.

Ο Ριμπολόβλεφ ζει από το 2004 στην Ελβετία. Οι ελβετικές αρχές είχαν κατά το παρελθόν αντιδράσει σε κατασκευαστικό σχέδιό του στην Ελβετία, επειδή παρέβαινε πολεοδομικούς όρους.

Όμως, τώρα, και οι Έλληνες παρακολουθούν στενά τον Ριμπολόβλεφ και τα σχέδιά του για τον Σκορπιό, καθότι το νησί περιλαμβάνεται στο ευρωπαϊκό δίκτυο περιβαλλοντικής προστασίας Natura 2000, εξ ου και το πρότζεκτ υπόκειται σε ιδιαιτέρως αυστηρούς όρους.

Για παράδειγμα, η μισή από την έκταση του νησιού θεωρείται δασική και δεν επιτρέπεται να οικοδομηθεί, ενώ τα κτίρια απαγορεύεται να ξεπερνούν σε ύψος τα 7,5 μέτρα.

Υπό καθεστώς ιδιαίτερης προστασίας τελεί και η έκταση στα βορειοδυτικά του νησιού, όπου βρίσκονται οι τάφοι της οικογένειας Ωνάση. Στο συμβόλαιο πώλησης του Rybolowlew με την Αθηνά Ωνάση περιλαμβάνεται ο όρος να μην αλλοιωθεί καθόλου το σημείο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

STAR WARS: Η Ρωσία αναπτύσσει νέο όπλο «νέφους θραυσμάτων» για την εξόντωση των δορυφόρων Starlink του Μασκ – Φόβοι του ΝΑΤΟ για χάος στο διάστημα

Συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν Ρώσους στρατιώτες να «ακονίζουν μαχαίρια για κανιβαλισμό» λόγω έλλειψης εφοδίων

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: Φόβοι ότι ο Πούτιν μπορεί να εξαπολύσει «ψυχεδελικά όπλα εγκεφάλου» – Διαγραφή μνήμης και «αποεκπαίδευση» στρατευμάτων σε μια τρομακτική νέα εποχή πολέμου

Αποκάλυψη Politico: Πυρηνική συνεργασία Γαλλίας και Ρωσίας στη Γερμανία εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία

Ρώσος στρατηγός ανατινάχτηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr