Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ ως «κράτος τρομοκράτη» – Νέα επίθεση στον Νετανιάχου

Ο Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ ως «κράτος τρομοκράτη» – Νέα επίθεση στον Νετανιάχου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Κυριακή τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ότι είναι τρομοκράτης, μετά την απόρριψη από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ των μαθημάτων ηθικής της Τουρκίας, σε σχέση με τις αιματηρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή κοντά στο τείχος, μεταξύ της Γάζας και του Ισραήλ.

«Ε! Νετανάχου! Είσαι ένας κατακτητής! Και ως κατακτητής βρίσκεται σε αυτά τα εδάφη. Ταυτόχρονα, είσαι και τρομοκράτης», δήλωσε ο Ερντογάν, σε ομιλία σε υποστηρικτές του στα Άδανα, στη νότια Τουρκία, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Αυτά που κάνεις στους καταπιεσμένους Παλαιστίνιους θα γραφτούν στην Ιστορία και δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ», τόνισε προσθέτοντας ότι «ο ισραηλινός λαός ανησυχεί με αυτά που κάνεις».

«Εμείς, δεν είμαστε ένοχοι για καμιά κατοχή», δήλωσε ψευδόμενος θρασύτατα ο Ερντογάν, αφού η Τουρκία όχι μόνο εισέβαλε παράνομα το 1974 στην Κύπρο, αλλά από τότε κατέχει παράνομα και το βόρειο μέρος του νησιού. Επίσης, από το καλοκαίρι του 2016, η Τουρκία κατέχει παράνομα εδάφη στη βορειοδυτική Συρία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε το Σάββατο το Ισραήλ για την «απάνθρωπη επίθεση» που διέπραξε την Παρασκευή, κατά την οποία τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 1.400 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας.

Πριν από την ομιλία του σήμερα, ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης το Ισραήλ ότι είναι «ένα κράτος τρομοκρατίας».

Θερμός υποστηρικτής του παλαιστινιακού ζητήματος, η Άγκυρα διατηρεί εύθραυστες σχέσεις με το Ισραήλ, παρά τη συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων τους το 2016, έπειτα από χρόνια ψυχρότητας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι ζήτησαν τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τη χρήση από το Ισραήλ πραγματικών σφαιρών, αίτημα που απέρριψε το εβραϊκό κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr