ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νότια Κορέα: Επιμένουμε στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου

Νότια Κορέα: Επιμένουμε στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Νότια Κορέα εμμένει στο σχέδιό της για αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου με «ολοκληρωμένο και προοδευτικό» τρόπο, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του προεδρικού Γαλάζιου Οίκου, ενόψει της συνάντησης κορυφής με τη Βόρεια Κορέα αργότερα εντός του Απριλίου.

Ο αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι τίποτα δεν έχει ακόμα αποφασιστεί εκτός από το ευρύτερο πλαίσιο, βάσει του οποίου το θέμα της αποπυρηνικοποίησης πρέπει να επιλυθεί με ολοκληρωμένο και προοδευτικό τρόπο, υπέρ του οποίου τάχθηκε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Yonhap.

«Με βάση αυτή την κατεύθυνση, η βασική στρατηγική και ο οδικός χάρτης θα πρέπει να προετοιμαστούν πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Είναι τώρα σε φάση προετοιμασίας», δήλωσε ο αξιωματούχος σύμφωνα με το Yonhap.

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι το γενικό πλαίσιο για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου θα πρέπει να συμφωνηθεί μέσω της κορεατικής συνόδου κορυφής πριν καθοριστεί η συνολική εικόνα για το θέμα αυτό μέσω της συνόδου κορυφής Βόρειας Κορέας – ΗΠΑ.

Ο Μουν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν συμφώνησαν να έχουν την πρώτη τους συνάντηση κορυφής στις 27 Απριλίου στον Οίκο της Ειρήνης, κτήριο στη νοτιοκορεατική πλευρά της αποστρατικοποιημένης περιοχής μεταξύ των δύο χωρών.

Εάν τηρηθεί η συμφωνία, ο Κιμ θα γίνει ο πρώτος ηγέτης της Βόρειας Κορέας που θα βρεθεί σε νοτιοκορεατικό έδαφος μετά τον Πόλεμο της Κορέας του 1950-53, ο οποίος έληξε με εκεχειρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου: Η συνάντηση με τον Τραμπ ήταν «από τις καλύτερες που είχαμε ποτέ»

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν με νέες στρατιωτικές επιθέσεις γιατί… η υπομονή του εξαντλείται

Ο Νετανιάχου θα πει στον Τραμπ ότι το Ιράν ετοιμάζει πυρηνική βόμβα

Ζελένσκι: Η Ρωσία ετοιμάζεται να ρίξει 30.000 Βορειοκορεάτες ενάντια στην Ουκρανία

Τραμπ: Η Σαουδική Αραβία πρέπει να προσχωρήσει στις Συμφωνίες του Αβραάμ για να λάβει πυρηνική συμφωνία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr