ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Μεχμέτ Χακάν Αττίλα, Ρεζά Ζαράμπ - Ριζά Σαράφ, Τουρκία,


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Ιράν: Συνελήφθη Διευθύντρια Κέντρου Αποκατάστασης αφού αρνήθηκε τη χρήση ορφανών με αναπηρία ως ανθρώπινες ασπίδες
Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα
Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν την Τετάρτη από ομοσπονδιακό δικαστή να επιβάλει ποινή περίπου 20 ετών κάθειρξης στον Τούρκο πρώην τραπεζίτη Μεχμέτ Χακάν Ατίλα που κρίθηκε ένοχος ότι βοήθησε το Ιράν να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του.
Ο Ατίλα, πρώην στέλεχος της κρατικής τουρκικής τράπεζας Halkbank,της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας της Τουρκίας (βάσει χαρτοφυλακίου), κρίθηκε ένοχος τον περασμένο Ιανουάριο από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν. Η υπόθεση αυτή προκάλεσε νέες εντάσεις στη σχέση των ΗΠΑ με την Τουρκία.
Η ποινή του πρόκειται να ανακοινωθεί στις 11 Απριλίου από τον ομοσπονδιακό δικαστή Ρίτσαρντ Μπέρμαν.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ατίλα συνωμότησε με τον έμπορο χρυσού Ρεζά Ζαράμπ και άλλους για να βοηθήσει το Ιράν να παρακάμψει τις κυρώσεις. Ο Ζαράμπ δήλωσε ένοχος και κατέθεσε εναντίον του Ατίλα, περιγράφοντας στο δικαστήριο ένα ευρύ δίκτυο δωροδοκιών που, όπως υποστήριζε, είχε την «ευλογία» του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο τελευταίος χαρακτήριζε την υπόθεση πολιτικά υποκινούμενη επίθεση στην κυβέρνησή του.























































