Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκδοτικός οίκος στην Πολωνία τυπώνει βιβλία-ύμνους στον Χίτλερ και ξεσηκώνει θύελλα

Εκδοτικός οίκος στην Πολωνία τυπώνει βιβλία-ύμνους στον Χίτλερ και ξεσηκώνει θύελλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο επιζώντες του Ολοκαυτώματος κι ένα πρώην μέλος της πολωνικής αντίστασης κατά των ναζί προσέφυγαν στη δικαιοσύνη στην Πολωνία εναντίον εκδοτικού οίκου που τύπωσε βιβλία τα οποία εξυμνούν τον Αδόλφο Χίτλερ.

Η μήνυσή τους εναντίον του εκδοτικού οίκου Katmar του Γκντανσκ αφορά δύο βιβλία προπαγάνδας του Βέλγου συνεργάτη των ναζί και αξιωματικού των SS Λεόν Ντεγκρέλ: «Ο αιώνας του Χίτλερ» (δίτομο) και «Χίτλερ ο δημοκράτης». Ο Ντεγκρέλ ήταν πριν από τον πόλεμο ηγέτης του βελγικού ακροδεξιού κόμματος Ρεξ, πριν γίνει αξιωματικός των SS επί κατοχής και παρασημοφορηθεί από τον Χίτλερ.

«Η εξύμνηση του ναζισμού και η άρνηση του Ολοκαυτώματος αποτελούν ποινικό αδίκημα στην Πολωνία, και στη θεωρία μπορούν να διωχθούν ποινικά, αλλά στην πράξη οι εισαγγελείς δεν ενεργούν αποτελεσματικά στην πλειονότητα των περιπτώσεων», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βόιτσεχ Κοζλόφσκι, νομικός που εργάζεται για το διεθνές δικηγορικό γραφείο Dentons και ανέλαβε την υπόθεση.

Στη μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βαρσοβία, οι προσφεύγοντες καταγγέλλουν ότι τα έργα αυτά προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους ως ανθρώπων που υπέμειναν φοβερά δεινά επί ναζιστικής κατοχής στην Πολωνία.

Τα βιβλία δεν τυπώθηκαν για «να εξυμνηθεί ο Χίτλερ, αλλά για να δείξουν το αληθινό πρόσωπο των Γερμανών, τη συμπεριφορά τους έναντι του Χίτλερ» της οποίας ο Ντεγκρέλ «είναι παράδειγμα», επισήμανε ο εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου Άντζεϊ Ρίμπα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πρόσθεσε δε πως η ναζιστική ιδεολογία καταδικάζεται ρητά σε σημείωμα του εκδότη.

Οι προσφεύγοντες, όλοι τους περίπου 80 ετών, που θέλουν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους, αξιώνουν να σταματήσει η διανομή των βιβλίων του Ντεγκρέλ, ο εκδοτικός οίκος να ζητήσει συγγνώμη που θα δημοσιευθεί σε πολωνικά ΜΜΕ και ο εκδοτικός οίκος να καταβάλλει 9.500 ευρώ για αγαθοεργίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Άμεση ανάγκη για 10.000 στρατιώτες – Στρατολόγηση των υπερορθόδοξων Εβραίων ζητούν φωνές στη χώρα

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Πολωνός ΥΠΕΞ: Εάν δεν απωθήσουμε στην Ουκρανία τον Πούτιν θα φτάσει μέχρι τα σύνορα του ΝΑΤΟ

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε και δείπνησε με τους Αμερικανοεβραίους της AIPAC

Οι Πολωνοί ΔΕΝ πιστεύουν τον Πούτιν – «Χρήσιμος ηλίθιος» ο δημοσιογράφος Κάρλσον

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr