Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα μπλεξίματα για Τραμπ: Τον “ξεσκονίζουν” για 150.000 δολ. που πήρε από Ουκρανό δισεκατομμυριούχο

Νέα μπλεξίματα για Τραμπ: Τον “ξεσκονίζουν” για 150.000 δολ. που πήρε από Ουκρανό δισεκατομμυριούχο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ομάδα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ διερευνά τη δωρεά ποσού 150.000 δολαρίων από Ουκρανό δισεκατομμυριούχο στο Ίδρυμα Τραμπ το 2015, μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε τρεις πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Η δωρεά των χρημάτων έγινε από τον Βίκτορ Πίντσακ τον Σεπτέμβριο του 2015, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ενώ σε αντάλλαγμα ο Τραμπ έκανε μία 20λεπτη εμφάνιση μέσω βίντεο, τον ίδιο μήνα, σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο.

Η δωρεά ήταν η μεγαλύτερη εξωτερική δωρεά που έγινε στο ίδρυμα το 2015, εκτός των δωρεών του Τραμπ και εντοπίστηκε όταν οι ανακριτές κάλεσαν τις επιχειρήσεις Τραμπ να τους δώσουν πληροφορίες και αρχειακό υλικό σχετικά με τις επιχειρηματικές συμφωνίες του εξωτερικού, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times.

Ο Ρ. Μιούλερ ανέλαβε την ευθύνη της διεξαγωγής της έρευνας του FBI αναφορικά με την πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, μετά την αιφνιδιαστική αποπομπή από τον Ντ. Τραμπ του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ τον περασμένο Μάιο.

Ο διορισμός του έγινε από τον Αμερικανό υφυπουργό Δικαιοσύνης Ρόζενσταϊν, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Σέσιονς έχει αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών για προεκλογικές συναντήσεις του με Ρώσους αξιωματούχους.

Η αυτοεξαίρεση του Σέσιονς έχει προκαλέσει την οργή του προέδρου Τραμπ.

Ο ειδικός ανακριτής, πέρα από τα ανακριτικά, έχει και ειδικά εισαγγελικά καθήκοντα για την απαγγελία κατηγοριών, ενώ μετά την αποπομπή του Τζέιμς Κόμεϊ διερευνά και το ενδεχόμενο παρεμπόδισης του έργου της Δικαιοσύνης από τον πρόεδρο Τραμπ ή υψηλόβαθμα στελέχη του Λευκού Οίκου.

Η έρευνα του εξετάζει και το ενδεχόμενο συνωμοσίας πρώην στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του Ντ. Τραμπ με τη Ρωσία, ενώ εξετάζονται και οι επιχειρηματικές και οικονομικές δραστηριότητες πρώην στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας αναφορικά με την εκπροσώπηση ρωσικών ή άλλων συμφερόντων στις ΗΠΑ.

Παράλληλα με την έρευνα Μιούλερ διεξάγονται έρευνες στο άνω σώμα του Κογκρέσου (Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Γερουσίας, Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας). Οι έρευνες αυτές έχουν στόχο την ενημέρωση της αμερικανικής κοινής γνώμης για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, κάτω σώματος του Κογκρέσου, αποφάσισαν τον τερματισμό της έρευνας τους για τη Ρωσία προκαλώντας την αντίδραση των Δημοκρατικών, που υποστήριξαν τη συνέχισή της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr