Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τζορτζ Μπους αποθέωσε τον Πούτιν – Τι είπε για τον Ρώσο πρόεδρο

Ο Τζορτζ Μπους αποθέωσε τον Πούτιν – Τι είπε για τον Ρώσο πρόεδρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπούς ο νεότερος θεωρεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ένας έξυπνος και ικανός στην τακτική» πολιτικός με μια «μια πολύ έντονη προσωπικότητα».

Την άποψη αυτή εξέφρασε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business ο ηλικίας 71 ετών σήμερα αμερικανός πολιτικός, ο οποίος το 2001 είχε πει την περίφημη φράση που έμεινε στην ιστορία ότι «κοίταξα στα μάτια τον Πούτιν και είδα μέσα στην ψυχή του».

«Εκείνη την στιγμή όταν είπα ότι τον κοίταξα στα μάτια και είδα μέσα στην ψυχή του, η Ρωσία είχε προσαράξει. Στη συνέχεια η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε και ο Πούτιν άλλαξε», δήλωσε ο Τζώρτζ Μπους.

Κατά την άποψη του ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ένας έξυπνος και ικανός στην τακτική» πολιτικός, αλλά για τις Ηνωμένες Πολιτείες το πρόβλημα συνίσταται στο ότι ο Ρώσος πρόεδρος επιδιώκει πάντα να υπερασπίσει τα συμφέροντα της χώρας του σε βάρος των αμερικανικών συμφερόντων.

«Στα περισσότερα ζητήματα έχει την εξής προσέγγιση που λέει: είμαι έτοιμος να νικήσω και οι ΗΠΑ να χάσουν» δήλωσε στην συνέντευξη του ο Τζωρτζ Μπους.

Αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Ρώσου προέδρου ο Τζώρτζ Μπούς είπε ότι «έχει μια πολύ έντονη προσωπικότητα», αλλά όπως είπε καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες «για να αποκαταστήσει την σοβιετική επιρροή, παρότι που δεν υπάρχει πλέον η Σοβιετική Ένωση».

«Γι αυτό πάντα πίστευα ότι για τις ΗΠΑ πρέπει να είναι ιδιαίτερα επίμονες όταν έχουν να κάνουν με τον Πούτιν, όχι πολεμοχαρείς, αλλά επίμονες», είπε ο Μπους, και κατέληξε λέγοντας ότι «τον Βαλντίμιρ Πούτιν δεν πρέπει να τον υποτιμά κανείς».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr