Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουλάχιστον 18 άνδρες του συριακού στρατού νεκροί σε μάχες με το Ισλαμικό Κράτος

Τουλάχιστον 18 άνδρες του συριακού στρατού νεκροί σε μάχες με το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 18 άνδρες των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες σε εχθροπραξίες με μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την Τρίτη, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν την επιχείρησή τους εναντίον του τελευταίου οχυρού των τζιχαντιστών στα νότια της Δαμασκού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα , συνολικά 52 άνδρες των δυνάμεων του καθεστώτος και 35 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί μέσα σε έξι ημέρες μαχών στα νότια προάστια της πρωτεύουσας της Συρίας.

Από την περασμένη Πέμπτη, οι δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ σφυροκοπούν ακατάπαυστα την παλαιστινιακή προσφυγική συνοικία Γιάρμουκ και γειτονικούς οικισμούς που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος, ενώ καταγράφονται επίσης χερσαίες εμπλοκές.

Πρόκειται για μια μάχη στρατηγικής σημασίας για την κυβέρνηση του Άσαντ, η οποία επιδιώκει να εδραιώσει την κυριαρχία της στη Δαμασκό και τα περίχωρά της, μετά την απελευθέρωση των περιοχών που έλεγχαν οι ισλαμιστές στην Ανατολική Γούτα, το τελευταίο τους προπύργιο προ των πυλών της πρωτεύουσας.

Στην περιφέρεια του προαστίου Καντάμ, που εφάπτεται με την συνοικία Γιάρμουκ και τη Χατζάρ Αλ Ασουάντ, ο στρατός προσπαθεί να προελάσει με την υποστήριξη της αεροπορίας και του πυροβολικού, όπως μετέδωσε την Τρίτη ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, που μετέβη στην περιοχή στο πλαίσιο επίσκεψης που οργάνωσαν οι συριακές Αρχές.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για «σφοδρές μάχες» στο πεδίο, με τις δυνάμεις του καθεστώτος να προελαύνουν στη Χατζάρ Αλ Ασουάντ και να παίρνουν τον έλεγχο «πολλών κτιρίων και τετραγώνων» στην περιφέρεια του Καντάμ.

Σε αντίποινα για την έφοδο των δυνάμεων του καθεστώτος, οι τζιχαντιστές βάλλουν με όλμους κι εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Την Τρίτη, πέντε πολίτες σκοτώθηκαν όταν όλμος «των τρομοκρατών» έπληξε αγορά στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας, σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr