Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικαστήριο καταδίκασε τραπεζίτη σε 30 χρόνια φυλακή και πρόστιμο 700 εκατ. δολαρίων

Δικαστήριο καταδίκασε τραπεζίτη σε 30 χρόνια φυλακή και πρόστιμο 700 εκατ. δολαρίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιετνάμ, Δικαιοσύνη, Τράπεζες,

Τριάντα χρόνια φυλακή και πρόστιμο 700 εκατομμυρών δολαρίων επέβαλε δικαστήριο του Βιετνάμ σε τραπεζίτη για υπεξαίρεση και άλλες σοβαρές ατασθαλίες.

Ο Hua Thi Phan, 71 ετών, ζημίωσε την Βρετανική Τράπεζα Κατασκευών -πρώην Great Trust Commercial Bank- με 278 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει η εφημερίδα People’s Police του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Phan υποχρεούται να επιστρέψει τα χρήματα και να καταβάλει πρόσθετους τόκους, αποζημιώσεις και πρόστιμα συνολικού ύψους άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων, γράφει η άλλη κρατική εφημερίδα Tuoi Tre.

Η ποινική διαδικασία διεξήχθη σε μία περίοδο που οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης δήλωναν ότι οι τραπεζικοί κανονισμοί του Βιετνάμ υστερούν σε σχέση με τα παγκόσμια στάνταρντ.

Στη δίκη του Phan, που διήρκεσε ένα μήνα και πραγματοποιήθηκε στο Λαϊκό Δικαστήριο της πόλης Χο Τσι Μινχ, δημοσιοποιήθηκαν και αρκετές πλευρές και η έκταση της συστηματικής απάτης.

Έτσι, έγινε γνωστό ότι ο 71χρονος εκμεταλλεύθηκε το υψηλό πόστο του για να αγοράσει με λεφτά της τράπεζας ακίνητο στην πόλη του Χο Τσι Μινχ, τον επιχειρηματικό κόμβο του Βιετνάμ. Αργότερα, πούλησε το ακίνητο πίσω στην τράπεζα με τεχνητά υψηλότερες τιμές.

Το Βιετνάμ τα τελευταία χρόνια επιδιώκει να εκσυγχρονίσει το τραπεζικό σύστημα, που ταλαιπωρείται από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, κακοδιαχείριση και υπο-προγραμματισμένο δανεισμό. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν συλληφθεί αρκετοί τραπεζίτες για οικονομικές παρατυπίες.

Αν και η κρατική τράπεζα του Βιετνάμ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είχαν μειωθεί σε λιγότερο από 3% των ανεξόφλητων δανείων, η Fitch θεωρεί ότι παραμένουν υψηλά και ότι η πραγματική ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων είναι πιθανόν να είναι υποδεέστερη.

Οι πιστωτικοί κίνδυνοι των τραπεζών παραμένουν εξαιρετικά υψηλοί, αντανακλώντας το υψηλό δημόσιο χρέος, τα χαμηλά εισοδήματα, ενώ τα ενεργητικά κεφάλαια έχουν υποστεί μειώσεις», προειδοποίησε η S & P Global.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Δημοσκόπηση-χαστούκι για κυβέρνηση Μητσοτάκη και Δικαιοσύνη: 8 στους 10 βλέπουν συγκάλυψη στα Τέμπη

Κασσελάκης: Επίθεση στη Δικαιοσύνη για στοχοποίηση του και μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr