Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατιωτικό Συμβούλιο Μανμπίτζ: «Δεν θα δεχθούμε ποτέ τουρκικό στρατό στα χώματά μας»

Στρατιωτικό Συμβούλιο Μανμπίτζ: «Δεν θα δεχθούμε ποτέ τουρκικό στρατό στα χώματά μας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο επίσημος εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Συμβουλίου της πόλης Μανμπίτζ (των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων – SDF), στη βόρεια Συρία, προειδοποίησε την Τετάρτη ότι οι τοπικές Αρχές δεν πρόκειται να ανεχθούν τουρκική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο συνδέεται με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τον δημοκρατικό στρατιωτικό συνασπισμό Κούρδων, Αράβων και Ασσύριων που υποστηρίζεται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

«Δεν θα το δεχτούμε» είπε ο εκπρόσωπος Σαρφάν Νταρουίς απαντώντας σε ερώτηση του πρακτορείου Reuters αν θα συμφωνούσαν να αναπτυχθούν τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή.

Την Δευτέρα, η Τουρκία και οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τουρκικούς ισχυρισμούς, κατέληξαν σε συμφωνία για έναν «οδικό χάρτη» για το μέλλον της πόλης. Η συμφωνία δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους Αμερικανούς.

Ο Νταρουίς είπε ότι το Συμβούλιο «αναμένει εξηγήσεις και διευκρινίσεις από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ» για τις λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας.

Επιβεβαίωσε όμως ότι εντός των επόμενων ημερών θα απομακρυνθούν από τη Μανμπίτζ οι στρατιωτικοί σύμβουλοι των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της οργάνωσης που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των SDF.

Στην ανακοίνωσή του το Στρατιωτικό Συμβούλιο ανέφερε ότι είναι ικανό να διαφυλάξει την ασφάλεια και τα σύνορα της Μανμπίτζ ενάντια σε «εξωτερικές απειλές».

Πολεμικός χάρτης της βόρειας Συρίας: Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχονται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με γαλάζιο χρώμα τα τουρκοκρατούμενα εδάφη. Με πράσινο ανοιχτό η Αχράρ Αλ Σαμ και με κόκκινο σκούρο η συριακή Αλ Κάιντα, η Ταχρίρ Αλ Σαμ. Με πορτοκαλί οι Ρώσοι.

Πολεμικό χρονολόγιο της Μανμπίτζ

Στις 20 Ιουλίου 2012 η πόλη Μανμπίτζ (Ιεράπολις) της Συρίας έπεσε στα χέρια των εξεγερμένων ενάντια στην κυβέρνηση της Δαμασκού.

Τον Ιανουάριο του 2014 η πόλη πέρασε στον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στις αρχές Ιουνίου του 2016 οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) -των οποίων κυρίως συνιστώσα είναι οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG)- ξεκίνησαν με την υποστήριξη των ΗΠΑ την επιχείριση για την απελευθέρωση της Μανμπίτζ από το Ισλαμικό Κράτος και στις 12 Αυγούστου 2016 ελεύθερωσαν την πόλη από τους τζιχαντιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr