ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Παροχή τακτικών οχημάτων στον Λιβανέζικο Στρατό από τις ΗΠΑ: Πιθανή πώληση 90,5 εκατ. δολαρίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Tη δημιουργία ενός κοινού ταμείου της Ευρωζώνης σε περίπτωση ανόδου της ανεργίας σε κράτη-μέλη πρότεινε μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς σε συνέντευξη του στο περιοδικό Der Spiegel αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ΕΕ.
Για να αντιμετωπίσουν τις επιβαρύνσεις των κοινωνικών ταμείων τα κράτη θα έχουν τη δυνατότητα θα δανειστούν χρήματα από αυτό το ταμείο.
Μόλις όμως επιστρέψουν στην ανάπτυξη θα πρέπει να αποπληρώσουν τα δάνεια, προτείνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Ως πηγή για τη χρηματοδότησης αυτού του ταμείου ο κ. Σολτς υπέδειξε την καθιέρωση φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, ο οποίος θα διοχετεύεται απευθείας στα ευρωπαϊκά ταμεία.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν αποκλείει την καθιέρωση και άλλων άμεσων ευρωπαϊκών φόρων.
Γεγονός είναι πάντως ότι με τα σημερινά δεδομένα οι θεσμοί της ΕΕ δεν έχουν τη δυνατότητα επιβολής φόρων.
Ο κ. Σολτς θεωρεί όμως τη στιγμή ευνοϊκή για την έναρξη σχετικής συζήτησης: Το Brexit θα δημιουργήσει κενά στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και εκτός αυτού θα πρέπει να βρεθούν πόροι για τη χρηματοδότηση ενός νέου επενδυτικού ταμείου.























































