Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

160.000 οι εκτοπισμένοι εξαιτίας των σφοδρών μαχών στη νοτιοδυτική Συρία

160.000 οι εκτοπισμένοι εξαιτίας των σφοδρών μαχών στη νοτιοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Νταράα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Σε 160.000 διαμορφώνεται ο αριθμός των εκτοπισμένων από τη νοτιοδυτική Συρία, όπου το τελευταίο διάστημα λαμβάνουν χώρα σκληρές συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των εξεγερθέντων ισλαμιστών.

«Αναμένουμε ο αριθμός να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας» τόνισε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη γειτονική Ιορδανία, Μοχάμαντ Χαουάρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος αριθμός τη Δευτέρα ανερχόταν σε 45.000 και μέσα σε λίγες ημέρες, υπερτριπλασιάστηκε.

Πάντως, αυτή τη στιγμή, στην περιοχή έχει επιτευχθεί συμφωνία για την προσωρινή κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να αποσοβηθεί μια νέα ανθρωπιστική κρίση.

«Ρωσικές και συριακές δυνάμεις εξακολουθούν να βομβαρδίζουν την περιοχή, καθιστώντας δυσοίωνο το μέλλον» σχολίασε από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η λιβανέζικη παραστρατιωτική οργάνωση και πολιτικό κόμμα Χεζμπολάχ, ταυτόχρονα, η οποία τάσσεται στο πλευρό του Μπασάρ Αλ Άσαντ, γνωστοποίησε νωρίτερα ότι οι συριακές δυνάμεις βρίσκονται πολύ κοντά σε μια «μεγάλη νίκη».

Τα στρατεύματα της Δαμασκού, σύμφωνα με τα συριακά μέσα ενημέρωσης, παρελαύνουν σε αρκετές συριακές πόλεις, καθώς η γραμμή άμυνας των ισλαμιστών έχει καταρρεύσει.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει λόγο για 98 νεκρούς αμάχους από τις 19 Ιουνίου, όταν ξεκίνησε η εκστρατεία του συριακού στρατού για την απελευθέρωση του νότου της χώρας.

Στο μεταξύ, σε δημοσίευμα του CNN αναφέρεται πως Πούτιν και Τραμπ, στη συνάντηση της 16ης Ιουλίου στο Ελσίνκι, θα εξετάσουν τη δυνατότητα δημιουργίας μιας ζώνης ασφαλείας στη νότια Συρία.

Μάλιστα, όπως προστίθεται, αυτή η εξέλιξη θα επιτρέψει την υπό προϋποθέσεις αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την μεσανατολική χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr