Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ιντζέ διεκδικεί την ηγεσία των κεμαλικών του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

Ο Ιντζέ διεκδικεί την ηγεσία των κεμαλικών του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την επιθυμία του να τεθεί επικεφαλής του κύριου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, του κεμαλικού κεντροαριστερού Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), έκανε γνωστή δημόσια ο Μουχαρέμ Ιντζέ.

«Πρότεινα στον Κιλιτσντάρογλου να συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο, να γίνω πρόεδρος του κόμματος και αυτός επίτιμος πρόεδρος», δήλωσε ο Ιντζέ στη διάρκεια τηλεοπτικής παρέμβασής του στην Άγκυρα, την επομένη συνάντησης των δύο ανδρών.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε με άνεση τις προεδρικές εκλογές, όμως ο Ιντζέ κατάφερε να συγκεντρώσει 30,6% των ψήφων, σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό από τους άλλους υποψηφίους της αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) με επικεφαλής τον Κιλιτσντάρογλου συγκέντρωσε μόνο 22,6% των ψήφων.

Ο Κιλιτσντάρογλου «θα μπορέσει να συνεχίσει τη δουλειά ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας και εγώ θα προετοιμάσω το κόμμα για τις μελλοντικές εκλογές δουλεύοντας από το Εντίρνε (Αδριανούπολη, βορειοδυτική Τουρκία) μέχρι το Αρντάχαν (βορειοανατολική Τουρκία)», πρόσθεσε ο Ιντζέ.

«Αν πει όχι, το κόμμα θα διευθετήσει το ίδιο το ζήτημα», πρόσθεσε.

Πρώην καθηγητής Φυσικής, ο Ιντζέ έχει ήδη επιχειρήσει δύο φορές να πάρει την ηγεσία του κόμματος, χωρίς επιτυχία, όμως επελέγη ούτως ή άλλως από τον Κιλιτσντάρογλου για να αντιμετωπίσει τον Ερντογάν.

Οι εντάσεις ανάμεσα στους δύο άνδρες είναι εντούτοις απτές, την ώρα που το CHP ετοιμάζεται για τις δημοτικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2019.

Ο Ιντζέ έχει ήδη ανακοινώσει πως θα μεταβεί στις 81 επαρχίες της Τουρκίας για να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους που τον ψήφισαν στις προεδρικές εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr