Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άμος Χόχσταϊν: Οι ΗΠΑ στηρίζουν τα ενεργειακά σχέδια της Ελλάδας

Άμος Χόχσταϊν: Οι ΗΠΑ στηρίζουν τα ενεργειακά σχέδια της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Άμος Χόχσταϊν δεν έκανε τίποτα άλλο από το πει δημόσια αυτό που είναι γνωστό σε όλους.

Ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τα ενεργειακά σχέδια της Ελλάδας και στη δημιουργία ενός νέου ενεργειακού κόμβου στην ανατολική Μεσόγειο.

Λίγα 24ωρα μετά την παρουσίαση στο Λονδίνο των 20 ελληνικών οικοπέδων, ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την προοπτική νέων ανακαλύψεων.

Παράλληλα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί ότι η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας έχει ευνοήσει τη συνεργασία σε τομείς που σχετίζονται με την εξερεύνηση υδρογονανθράκων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας του περιβάλλοντος, της παράκτιας έρευνας και της πρόληψης ρύπανσης από το πετρέλαιο.

Ο Άμος Χόχσταϊν δηλώνει στο Έθνος πως «Η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να εστιάζει στην οικονομική ανάπτυξη, με έμφαση στη δημιουργία ενός φιλόξενου επενδυτικού κλίματος σε όλους τους τομείς, ιδίως στον τομέα της ενέργειας».

«Ζούμε συναρπαστικές στιγμές στην Ανατολική Μεσόγειο. Περιοχές που παλιά πιστεύαμε ότι δεν έχουν υδρογονάνθρακες σήμερα αναπτύσσονται και παράγουν σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου» τονίζει ο αναπληρωτής υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε το πακέτο βοήθειας σε Ουκρανία και Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr