Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H πρώην ερωμένη του τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος τον κατηγορεί για ξέπλυμα χρήματος

H πρώην ερωμένη του τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος τον κατηγορεί για ξέπλυμα χρήματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκάνδαλο ταράζει την ισπανική βασιλική αυλή αφού η πρώην ερωμένη του τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος, η Γερμανίδα Κορίνα τσου Σεν-Βιτγκενστάιν, τον κατηγορεί για ξέπλυμα χρήματος.

Η 53χρονη γυναίκα υποστηρίζει πως ο Χουάν Κάρλος, που είχε παραιτηθεί από τον θρόνο το 2014, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον γαμπρό του, Ινιάκι Ουρντανγκαρίν αλλά και την αποκάλυψη της εξωσυζυγικής του σχέσης με την Βιτγκενστάιν, αγόρασε στο όνομα της ίδιας ακίνητα στο Μονακό και στο Μαρόκο και έβαλε στην τσέπη του χρήματα από εμπορική συμφωνία με την Σαουδική Αραβία.

Η πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος αναφέρει πως εκείνη ως μόνιμη κάτοικος του Μονακό θα πλήρωνε λιγότερους φόρους από τον Ισπανό γαλαζοαίματο.

Μάλιστα, η Βιτγκενστάιν ισχυρίζεται πως ο 80χρονος Χουάν Κάρλος ήθελε τα χρήματα για να χωρίσει την τέως βασίλισσα Σοφία και να παντρευτεί την ίδια.

Το σκάνδαλο είδε το φως της δημοσιότητας όταν δύο ισπανικές ιστοσελίδες δημοσίευσαν το περιεχόμενο καταγεγραμμένης συνομιλίας της Γερμανίδας αριστοκράτισσας με Ισπανό πρώην αστυνομικό στο Λονδίνο το 2015.

Στις συνομιλίες ακούγεται η Βιτγκενστάιν να αποκαλύπτει πως ο Χουάν Κάρλος της είχε εμπιστευτεί πως έχει μεταφέρει κρυφά χρήματα σε λογαριασμό εξαδέλφου του στην Ελβετία.

Η βασιλική συντάκτρια Πιλάρ Ουρμπάνο δήλωσε πως το περιεχόμενο των συνομιλιών είναι «τόσο ασαφές», που χρειάζεται να χυθεί περισσότερο φως στην υπόθεση, ώστε οι ισχυρισμοί της Γερμανίδας αριστοκράτισσας να χαρακτηριστούν αξιόπιστοι. Από την πλευρά του, το αριστερό κόμμα των Ποδέμος ζήτησε την διενέργεια έρευνας για τις δραστηριότητες του Χουάν Κάρλος.

Στην επίμαχη συνομιλία της Βιτγκενστάιν με τον Ισπανό πρώην αστυνομικό, ο οποίος, επίσης, διερευνάται για την συμμετοχή του σε σκάνδαλο διαφθοράς, ο διάλογος γίνεται κυρίως στην ισπανική γλώσσα και λιγότερο στην αγγλική με την βασιλική συντάκτρια Άνα Ρομέρο, που έχει γνωρίσει την πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος, να απορεί καθώς τα ισπανικά της Γερμανίδας αριστοκράτισσας δεν είναι υψηλού επιπέδου.

Ο πατέρας του βασιλιά Φελίπε και η πρώην ερωμένη του χώρισαν το 2014 μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε, όταν έγινε γνωστό πως οι δυο τους πήγαν για σαφάρι στη Μποτσουάνα ενώ η Ισπανία ταλανιζόταν από την οικονομική κρίση. Τη ίδια χρονιά ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε από τον θρόνο υπέρ του γιου του Φελίπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Όχι» κι από την Ισπανία στην πρόταση Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Ισπανία: Γραφείο τελετών πουλούσε πτώματα σε ιατρικές σχολές 1200 ευρώ το ένα

Στην Ισπανία κάνει ζέστη σαν να είναι καλοκαίρι – Έως και 30°C

Ισπανία: Απολύθηκε ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε ότι η βασίλισσα είχε ερωτική σχέση με τον πρώην κουνιάδο της

Ισπανία: Επέστρεψαν σε πολλές περιοχές οι μάσκες – Σαρώνει ο κορωνοϊός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr