Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι απειλούν με κυρώσεις την Καμπότζη λόγω «νοθείας» στις εκλογές

Ποιοι απειλούν με κυρώσεις την Καμπότζη λόγω «νοθείας» στις εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Καμπότζη, Τζακάρτα,

Νοθεία στις εκλογές, που έδωσαν τη νίκη στο Κόμμα του Λαού του πρωθυπουργού, Χου Σεν, καταγγέλει η αντιπολίτευση στην Καμπότζη, ενώ σοβαρά ερωτηματικά για τη διαδικασία εκφράζει και η διεθνής κοινότητα, που απειλεί με κυρώσεις.

«Η 29η Ιουλίου 2018 σήμανε τον θάνατο της δημοκρατίας, μια νέα σκοτεινή μέρα στην πρόσφατη ιστορία» της χώρας, έκρινε η Μου Σοτσούα, αντιπρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Σωτηρίας της Καμπότζης (ΚΕΣΚ), κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Τζακάρτα.

«Το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε από την Εθνική Εκλογική Επιτροπή πρέπει να απορριφθεί πλήρως από τη διεθνή κοινότητα», η οποία σε διαφορετική περίπτωση θα φανεί πως «εγκαταλείπει τον λαό της Καμπότζης» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΣΚ το κυριοτερο κόμμα της αντιπολίτευσης δεν είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκλογές, καθώς διαλύθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Καμπότζης τον Νοέμβριο του 2017, κατηγορούμενο ότι προσπαθούσε να ανατρέψει την κυβέρνηση και συνωμοτούσε με τις ΗΠΑ.

Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα την 15η Αυγούστου, ωστόσο, ο Χουν Σεν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία επί 33 χρόνια, έσπευσε να πανηγυρίσει την νίκη.

«Οι συμπατριώτες μας επέλεξαν τον δρόμο της δημοκρατίας» έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook.

«Όταν κερδίζεις χωρίς να διατρέχεις κανέναν κίνδυνο, θριαμβεύεις χωρίς να δοξάζεσαι» του απάντησε ο Σαμ Ρέινσι, συνιδρυτής του ΚΕΣΚ.

«Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές που οργανώθηκαν από τον ΟΗΕ το 1993, η Καμπότζη δεν έχει πλέον νόμιμη κυβέρνηση, αναγνωρισμένη ως τέτοια από τη διεθνή κοινότητα», κατήγγειλε ο εξόριστος ηγέτης της αντιπολίτευσης, ενώ οι Βρυξέλλες και η Ουάσινγκτον απέσυραν τη χρηματική υποστήριξη που προσέφεραν σε αυτή την αμφιλεγόμενη εκλογική διαδικασία.

Η ΕΕ απειλεί μάλιστα να επιβάλλει κυρώσεις στην Καμπότζη.

Η κυβέρνηση του Καναδά εξέφρασε «ανησυχία» για τις εκλογές. «Πολυάριθμοι παρατηρητές διαπίστωσαν ότι η εκλογική διαδικασία αμαυρώθηκε από τον εκφοβισμό των ψηφοφόρων και παρατυπίες», ανέφερε το καναδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Κασσελάκης: «Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να γίνουν εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών»

Μουράτ Γετκίν: Την 1η Απριλίου «όλοι θα ξυπνήσουμε σε μια διαφορετική Τουρκία»

Η Κωνσταντινούπολη θα κρίνει το μέλλον του Ερντογάν – Τα δυο σενάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr