Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές στο Αφγανιστάν έπιασαν όμηρους δεκάδες ανθρώπους σε κυβερνητικό κτίριο

Τζιχαντιστές στο Αφγανιστάν έπιασαν όμηρους δεκάδες ανθρώπους σε κυβερνητικό κτίριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένοπλοι εισέβαλαν σήμερα Τρίτη σε κυβερνητικό κτίριο στην Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, συλλαμβάνοντας δεκάδες ομήρους αφού ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε στην είσοδο του κτιρίου τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Σύμφωνα με αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, αν και οι Ταλιμπάν εξέδωσαν δήλωση με την οποία αρνούνται πως είναι αναμιγμένοι στην επίθεση αυτή.

Ένα κύμα θανάσιμων επιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες στην Τζαλαλαμπάντ έχει θεωρηθεί επίδειξη ισχύος από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε πως η σημερινή επίθεση άρχισε όταν ένα μαύρο αυτοκίνητο με τρεις επιβαίνοντες σταμάτησε στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζει την υπηρεσία προσφυγικών υποθέσεων και ένας ένοπλος βγήκε απ’ αυτό πυροβολώντας.

«Ένας δράστης ανατινάχθηκε στην πύλη του κτιρίου, σε μια περιοχή που βρίσκεται κοντά σε καταστήματα και κυβερνητικά γραφεία, και δύο ένοπλοι εισήλθαν σ’ αυτό. Μερικά λεπτά αργότερα, το αυτοκίνητο ανατινάχθηκε τραυματίζοντας ανθρώπους στον δρόμο. Είδαμε αρκετούς τραυματίες και βοηθήσαμε στη μεταφορά τους», πρόσθεσε.

Οκτώ τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης, δήλωσαν αξιωματούχοι, όμως καθώς οι πυροβολισμοί συνεχίζονται, ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί.

Καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλειαν την περιοχή, πυροβολισμοί και κρότοι από εκρήξεις χειροβομβίδων ακούγονταν ενώ ένα σύννεφο πυκνού καπνού υψωνόταν στον ουρανό.

Ο Σοχράμπ Καντερί, μέλος του τοπικού επαρχιακού συμβουλίου, δήλωσε πως περίπου 40 άνθρωποι φαίνεται πως είναι παγιδευμένοι μέσα στο κτίριο, στο οποίο σημειώθηκε πυρκαγιά στην αρχή της επίθεσης.

Ένας όμηρος τηλεφώνησε στις υπηρεσίες ασφαλείας και είπε πως οι δράστες διέταξαν τον κόσμο να μην κινείται, δήλωσε ο Καντερί.

Ο εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης δήλωσε πως η επίθεση σημειώθηκε στη διάρκεια συνάντησης με ΜΚΟ που ασχολούνται με θέματα που σχετίζονται με πρόσφυγες.

Ο απολογισμός των νεκρών αυξάνεται στο Αφγανιστάν. Στη δυτική επαρχία Φαράχ, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, όταν το λεωφορείο τους επλήγη από βόμβα τοποθετημένη στην άκρη του δρόμου, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Επίσης σήμερα άγνωστοι δράστες απήγαγαν 22 ανθρώπους από οχήματα τα οποία σταμάτησαν σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Καμπούλ και την Γκαρντέζ, μια σημαντική πόλη στην ανατολική επαρχία Πάκτια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Ισραηλινό σφυροκόπημα στη Γάζα εν αναμονή της επίθεσης του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr