Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς οι Έλληνες της Γερμανίας «ξεσηκώνουν» κύμα αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους

Πώς οι Έλληνες της Γερμανίας «ξεσηκώνουν» κύμα αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλο κύμα αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα από τους Έλληνες της Γερμανίας. Ελληνικές κοινότητες, σύλλογοι αλλά και η Εκκλησία συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης και χρήματα.

Σε πολιτικό επίπεδο μια από τις πρωτοβουλίες ανήκει στη βουλευτή των γερμανών Πρασίνων (Grüne) Λίζα Μπάντουμ, μέλος της ελληνογερμανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής της γερμανικής Βουλής.

Σε συνεργασία με την πρώην πρόεδρο των Πρασίνων και νυν αντιπρόεδρο της Bundestag Κλάουντια Ροτ απευθύνουν έκκληση για την επίδειξη αλληλεγγύης και καλούν τους Γερμανούς να προσφέρουν χρήματα για τους πληγέντες.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι Μπάντουμ και Ροτ αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «οι συνέπειες της βίαιης καταστροφικής πυρκαγιάς που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 86 ανθρώπους και κατέστησε πολλούς άστεγους, μας έχουν συγκλονίσει. Πολλές Ελληνίδες και Έλληνες βρίσκονται αντιμέτωποι με συντρίμμια.

»Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι και ένα μήνυμα ενδοευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Απαιτείται συγκεκριμένη, μη γραφειοκρατική βοήθεια για την Ελλάδα, και φυσικά ιδιαιτέρως για τους ανθρώπους της Κινέτας, της Ραφήνας και στο Μάτι που έχει καταστραφεί κατά 98%».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 35χρονη Μπάντουμ έχει και ιδιαίτερους προσωπικούς δεσμούς με την Ελλάδα αφού πέρασε μέρος των φοιτητικών της χρόνων στη Θεσσαλονίκη και μιλά μάλιστα και ελληνικά.

Τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης στις κοινότητες

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους δείχνουν όμως και οι Έλληνες της Γερμανίας. Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, μέσα από τις Ελληνικές Κοινότητες αλλά και την Εκκλησία συγκεντρώνουν δωρεές που έχουν σταλεί ήδη ή πρόκειται να σταλούν τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα.

Για την ανακούφιση των πληγέντων η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων καλεί τις κοινότητες να συνεισφέρουν οικονομικά στον λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στις ίδιες τις κοινότητες αλλά και στις Εκκλησίες συγκεντρώνονται από την πρώτη μέρα τόσο είδη πρώτης ανάγκης όσο και χρήματα.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι ελληνικές κοινότητες του Μπρυλ κοντά στην Κολωνία, του Βούπερταλ, του Ζίγκμπουργκ, του Μπίλεφελντ, του Αμβούργου, του Βερολίνου, ο Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Bonn/Rhein-Sieg, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Τρόισντορφ αλλά και η ελληνική ομάδα του Τρόισντορφ.

Το Δίκτυο Ελληνικών Φορέων στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία καλεί σε δωρεές για το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα ενώ τεράστια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου και στο Μόναχο όπου είναι ιδιαίτερα έντονο το ελληνικό στοιχείο και όπου την πρωτοβουλία ανέλαβαν δυο ενορίες (Αγ. Γεωργίου και Αγ. Πάντων) και 9 φορείς-σύλλογοι της πόλης.

Ειδικό τραπεζικό λογαριασμό για τη συγκέντρωση χρημάτων έχει ανοίξει στη βαυαρική πρωτεύουσα ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γιατρών Μονάχου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Η Κύπρος ζητά «απόδοση ευθυνών» στους τζιχαντιστές που επιτέθηκαν σε Ελληνορθόδοξους στη Σελευκόβηλο

Συρία: Αυστηρή παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για τις επιθέσεις κατά Ελληνορθόδοξων στη Σελεύκεια (Σουκαϊλαμπίγια)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Χωρίς «Φωνή» η ελληνική Διασπορά με ευθύνη ΝΔ και Κ. Μητσοτάκη

Farantouris sounds alarm over new pogroms against Greek Orthodox in Western Syria

Παρέμβαση Φαραντούρη για το νέο πογκρόμ Ελληνορθόδοξων Ρωμιών στη Δυτική Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr