Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκρούσεις με νεκρούς στη Ζιμπάμπουε μετά τις εκλογές – Στους δρόμους ο στρατός

Συγκρούσεις με νεκρούς στη Ζιμπάμπουε μετά τις εκλογές – Στους δρόμους ο στρατός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ζιμπάμπουε,

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων στην Αστυνομία ξέσπασαν στη Χαράρε, την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών στη Ζιμπάμπουε. Για την καταστολή των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης προστέθηκαν και δυνάμεις του στρατού.

Η αστυνομία έκανε ρίψεις με κανόνια νερού και δακρυγόνα σε μια προσπάθεια να διαλύσουν τη συγκέντρωση εκατοντάδων υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, κι ενώ τα στρατιωτικά ελικόπτερα πετούσαν από πάνω. Μέχρι στιγμής υπάρχουν ανεπιβεβαίτες πληροφορίες ότι ένα άτομο έχει σκοτωθεί κοντά σε σταθμό λεωφορείου.

Ορισμένες συγκρούσεις έγιναν έξω από τα γραφεία της Εκλογικής Επιτροπής της Ζιμπάμπουε, την οποία οι οπαδοί της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν για μεροληψία.

Μετά τις αρχικές συγκρούσης τις αστυνομίας και των διαδηλωτών, που πετούσαν πέτρες, βαριά οπλισμένοι στρατιώτες βγήκαν από τεθωρακισμένα οχήματα και αναπτύχθηκαν σε στενούς δρόμους.

Σύμφωνα με καταγγελίες, χτυπούσαν τους ανθρώπους με γκλομπς, ενώ ένα μεγάλο μέρος του κέντρου της πρωτεύουσας της Ζιμπάμπουε έμεινε κλειστό το απόγευμα.

Σήμερα το πρωί, παρατηρητές των εκλογών ζήτησαν να γίνει η καταμέτρηση των ψήφων με ανοιχτό τρόπο και έγκαιρα, καθώς η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι θα υπάρξει νοθεία.

Πάντως, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, το κυβερνών κόμμα Zanu-PF της Ζιμπάμπουε έχει ήδη κερδίσει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, καταγράφοντας σαρωτικά ποσοστά στις αγροτικές περιφέρειες.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών δεν δείχνει και το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος της Ζιμπάμπουε. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τις προεδικές εκλογές έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθεί μέχρι τις 4 Αυγούστου, ωστόσο εκτιμάται ότι θα βγει νωρίτερα.

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το κυβερνών κόμμα Zanu-PF κατέχει ήδη τα 2/3 των 210 κοινοβουλευτικών εδρών, γεγονός που του επιτρέπει να αλλάξει το σύνταγμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 29/2

Έγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών του μακελειού στα Τέμπη μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας – «Δεν θα ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών»

Χωρίς ταξί η Αθήνα στις 27 και 28 Φεβρουαρίου – ΣΑΤΑ: «Αιτία πολέμου η αδιαφορία της κυβέρνησης»

Το μήνυμα των αγροτών από την πλατεία Συντάγματος: «Ο αγώνας θα συνεχιστεί»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr