Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Η ομογένεια τρέχει για να βοηθήσει τους αδελφούς στην Ελλάδα»

«Η ομογένεια τρέχει για να βοηθήσει τους αδελφούς στην Ελλάδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις φονικές πυρκαγιές, αλλά από μία διαφορετική σκοπιά, της τεράστιας προσφοράς από την ελληνική ομογένεια, επανέρχεται με δημοσίευμά της η βρετανική «Guardian».

«Τρεις εβδομάδες μετά τις πυρκαγιές, οι οποίες προκάλεσαν πρωτοφανείς θανάτους και άνευ προηγουμένου καταστροφή έξω από την Αθήνα, οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο δραστηριοποιούνται για να βοηθήσουν τους αδελφούς τους στην Ελλάδα», αναφέρει η ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας στην Αθήνα, Χελένα Σμιθ.

Από την Αυστραλία έως τις ΗΠΑ, η ελληνική διασπορά κάνει ό,τι μπορεί: εκκλησίες και φιλανθρωπικές οργανώσεις συγκεντρώνουν χρήματα, τα μέσα ενημέρωσης κάνουν συνεχώς εκκλήσεις για αλληλεγγύη.

Οι 94 νεκροί – σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό – και οι εκατοντάδες πολίτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυτη καταστροφή συνθέτουν τη μεγαλύτερη τραγωδία στη ζωντανή μνήμη της Ελλάδας, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Όλοι έχουν πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό», επισημαίνει ο Μπιλ Παπαστεργιάδης, επικεφαλής της ελληνικής κοινότητας στη Μελβούρνη, η οποία αριθμεί 300.000 μέλη. «Η θλίψη ήταν τεράστια, ομοίως όμως και η υποστήριξη από όλη την Αυστραλία», προσθέτει.

Ο κύριος Παπαστεργιάδης επισημαίνει ότι μόνο την πρώτη εβδομάδα συγκεντρώθηκαν μισό εκατ. δολάρια. Εκτιμά μάλιστα ότι ποσόν αυτό θα αυξηθεί κατά πολύ μετά τον μεγάλο ραδιομαραθώνιο που θα διεξαχθεί την Τετάρτη σε συνεργασία με το ABC.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση και στις ΗΠΑ, όπου η ελληνική διασπορά είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως, καθώς και η πιο εύπορη.

Τα πρώτα χρηματικά ποσά συγκεντρώθηκαν μέσα στις πρώτες 24 ώρες. Εκκλήσεις για βοήθεια πραγματοποιήθηκαν και μέσω Χόλιγουντ, με κύριες εκπροσώπους τη Νία Βαρντάλος και τη Ρίτα Ουίλσον.

«Στο πρόσωπο της απερίγραπτης καταστροφής υπάρχει ελπίδα», δηλώνει ο Γιώργος Στάμας, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας με έδρα τη Νέα Υόρκη, μια παγκόσμια φιλανθρωπική οργάνωση που εκπροσωπεί τους Έλληνες στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά και την Ευρώπη.

«Η παγκόσμια διασπορά έχει γίνει ένα, προκειμένου να στηρίξει τις προσπάθειες όλων όσων εργάζονται για την ανασυγκρότηση των καταρρακωμένων ζωών και οικογενειών», προσθέτει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr