Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία είπε ξανά «όχι» στην απελευθέρωση του Μπράνσον – Κλιμακώνεται η κρίση με τις ΗΠΑ

Η Τουρκία είπε ξανά «όχι» στην απελευθέρωση του Μπράνσον – Κλιμακώνεται η κρίση με τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία αρνήθηκε και πάλι να άρει τον κατ’ οίκον περιορισμό του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον, δήλωσε πριν από λίγα λεπτά ο δικηγόρος του, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μόλις πριν από δύο μέρες και όπως είχε μεταδώσει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, δικαστήριο της Σμύρνης (δυτικά) είχε απορρίψει την προσφυγή που είχε καταθέσει ο πάστορας, διευκρινίζοντας ωστόσο πως ένα άλλο δικαστήριο θα εξετάσει το αίτημά του.

Ο Άντριου Μπράνσον, που κατάγεται από τη Βόρεια Καρολίνα, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 από τις τουρκικές Αρχές που τον κατηγορούν για κατασκοπεία και «τρομοκρατικές» δραστηριότητες.

Έπειτα από έναν και πλέον χρόνο προφυλάκισης, τέθηκε τον Ιούλιο σε περιορισμό κατ΄οίκον, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αφεθεί ελεύθερος και να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ «δεν θα πληρώσουν τίποτα» στην Τουρκία για την απελευθέρωση του κρατούμενου ευαγγελικού πάστορα, τον οποίο αποκάλεσε «μεγάλο πατριώτη όμηρο».

«Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου ανθρώπου, όμως περιορίζουμε την Τουρκία!», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Η Τουρκία έχει επωφεληθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή τη στιγμή κρατούν τον θαυμάσιο Χριστιανό μας Πάστορα, ο οποίος πρέπει τώρα να εκπροσωπήσει τη χώρα μας ως ένας μεγάλος πατριώτης όμηρος.

»Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου ανθρώπου, αλλά περιορίζουμε την Τουρκία!» ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες τρολ και αλλότρια κέντρα διέδιδαν στην ελληνική κοινή γνώμη ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν απελευθερώθηκαν χάρη στην ελληνική διπλωματία αλλά στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, όπως βλέπετε, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει σοβαρό πρόβλημα να απελευθερώσει τον Άντριου Μπράνσον.

Το TRIBUNE προειδοποιεί τους αναγνώστες του ότι ξένα κέντρα διακινούν ψευδείς ειδήσεις (fake news) μέσω blog και περιθωριακών ιστοσελίδων.

Στόχος τους είναι η υπονόμευση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, ο εθνικός διχασμός και η εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων στα ζητήματα ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr