ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Βραζιλία, Λαθρομετανάστες, Λατινική Αμερική, Μετανάστες, Πρόσφυγες,


















































Ο Ανδρέας Παπανδρέου ο νεότερος -γιος του ΓΑΠ- σκέφτεται να κατέβει υποψήφιος βουλευτής στο Ηράκλειο Κρήτης
Ο Σαμαράς αποτελειώνει τον Μητσοτάκη - Τον Σεπτέμβριο ανακοινώνει κόμμα
Έχει η αμυντική συμφωνία Σαουδικής Αραβίας-Τουρκίας-Πακιστάν πυρηνική διάσταση;
Έρωτας-Αντέρωτας: Σκέψεις με αφορμή τις νέες αρχαιολογικές έρευνες στην Αρχαία Ηλίδα
Ο Αλέξης Τσίπρας 2 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη με σχέδιο για την Κοινωνική Δικαιοσύνη - Για τον λαό και την πατρίδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ένταση εξακολουθεί να επικρατεί στην Πακαράιμα στη Βραζιλία, όπου το Σαββατοκύριακο ξέσπασαν βίαια επεισόδια, όταν ντόπιοι επιτέθηκαν σε μετανάστες από τη Βενεζουέλα.
Σε μία μεταστροφή της έως τώρα στάσης της η κυβέρνηση της Βραζιλίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορα με τη Βενεζουέλα στην Πακαράιμα.
Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο, που εξετάζεται, όπως είπε ο υπουργός Πολιτικών Υποθέσεων, Κάρλους Μαρούν, αναγνωρίζοντας πάντως ότι υπάρχουν νομικά εμπόδια σε μία τέτοια κίνηση, εξαιτίας διεθνών συμφωνιών που έχει υπογράψει η χώρα.
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Μαρούν, θέλει να αποτιμήσει καλύτερα την κατάσταση στην περιοχή, πριν λάβει τις οριστικές αποφάσεις της.
Έως τώρα απέρριπτε τις εκκλήσεις των τοπικών αρχών της περιοχής για κλείσιμο των συνόρων, επικαλούμενη ανθρωπιστικούς λόγους.
Ωστόσο τα τελευταία 24ωρα οι εισροές μεταναστών από τη Βενεζουέλα αυξάνονται αισθητά και ταχύτατα, μετά και την απόφαση του Νίκολας Μαδούρο να προβεί σε υποτίμηση- σοκ του εθνικού νομίσματος, του μπολιβάρ.
Πρόκειται για μία κίνηση, η οποία έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και φόβους για αναταραχές στο εσωτερικό της χώρας και επικρίνεται από αναλυτές διεθνώς.























































