Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ηγέτης της συριακής Αλ Κάιντα επιθεώρησε την πρώτη γραμμή απέναντι στον συριακό στρατό

Ο ηγέτης της συριακής Αλ Κάιντα επιθεώρησε την πρώτη γραμμή απέναντι στον συριακό στρατό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ηγέτης της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ όπως ονομάζεται, επισκέφτηκε την πρώτη γραμμή των δυνάμεών του απέναντι στον συριακό στρατό στα βόρεια της επαρχίας της Λαοδίκειας (Λαττάκειας) στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της συριακής Αλ Κάιντα, η οποία έδωσε και φωτογραφίες στη δημοσιότητα, ο Αμπού Μοχάμεντ Αλ Γκολάνι επισκέφτηκε την πόλη Καμπάνι, προπύργιο των ανδρών του.

Ο Αμπού Μοχάμεντ Αλ Γκολάνι φωτογραφήθηκε συνοδευόμενος από τα πρωτοπαλίκαρά του να περιοδεύει στις θέσεις της οργάνωσής του.

Η επίσκεψή του προφανώς αποσκοπεί να ενισχύσει το ηθικό των ανδρών του, οι οποίοι αναμένουν στο επόμενο διάστημα να δεχθούν ευρεία επίθεση του συριακού στρατού.

Η συριακή Αλ Κάιντα ελέγχει μια μεγάλη επικράτεια στη βορειοδυτική Συρία που περιλαμβάνει ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ και μέρος των επαρχιών της Λαοδίκειας, του Χαλεπιού και της Χάμα.

Η επικράτεια αυτή αποτελεί το τελευταίο συγκροτημένο τζιχαντιστικό «εμιράτο» στη χώρα. Στην επαρχία της Ιντλίμπ η Αλ Κάιντα μοιράζεται την εξουσία και με άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις.

Περιμετρικά της Ιντλίμπ ο τουρκικός στρατός έχει υψώσει παρατηρητήρια-οχυρά υποτίθεται για να επιβλέπει την τήρηση της εκεχειρίας μεταξύ τζιχαντιστών και συριακού στρατού.

Στην πραγματικότητα οι Τούρκοι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την Ιντλίμπ, στην οποία σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα ισλαμιστικό ψευδοκράτος προτεκτοράτο τους.

Ωστόσο, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμμαχος των Τούρκων, είπε ότι η συριακή Αλ Κάιντα πρέπει να εξαλειφθεί.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε τον «ανήξερο», απαντώντας ότι πρώτα πρέπει να «ταυτοποιηθεί».

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Ταχρίρ Αλ Σαμ αποδεικνύεται ότι μια χαρά «ταυτοποιημένη» είναι η συριακή Αλ Κάιντα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr