Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σέρβος ΥΠΕΞ ορκίστηκε πίστη στη Ρωσία και κατηγόρησε την Αλβανία ότι εποφθαλμιά ελληνικά εδάφη

Ο Σέρβος ΥΠΕΞ ορκίστηκε πίστη στη Ρωσία και κατηγόρησε την Αλβανία ότι εποφθαλμιά ελληνικά εδάφη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσις, κατηγόρησε τους Αλβανούς ότι επιδιώκουν τη Μεγάλη Αλβανία και μάλιστα είπε ότι μέσα στις βλέψεις τους είναι και ελληνικά εδάφη στη βόρεια Ελλάδα.

«Οι Αλβανοί δεν είναι έτοιμοι για συμβιβασμούς, επιδιώκουν τη Μεγάλη Αλβανία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στο Σότσι, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Το λιγότερο που θέλουν (σ.σ. οι Αλβανοί) είναι να φθάσουν μέχρι τη Νις, να καταλάβουν το μισό Μαυροβούνιο και τη μισή της επικράτειας της «Μακεδονίας» (σ.σ. εννοεί Σκόπια) αλλά και (μέρος) της βόρειας Ελλάδας, δεν συνειδητοποιούν καν ότι η κατάσταση στον κόσμο έχει αλλάξει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ίβιτσα Ντάντιτς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για μια ακόμη φορά τη Ρωσία, τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών για την αδιάκοπη στήριξη τους προς τη Σερβία, όπως ανέφερε το πρακτορείο Σπούτνικ.

«Χωρίς τη στήριξη της Ρωσίας, δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε την εδαφική μας ακεραιότητα και η Σερβία θα στηρίζει πάντοτε τη Ρωσία.

»Η Σερβία δεν έχει ενδώσει και ποτέ δεν θα ενταχθεί στις κυρώσεις εναντίον του ρωσικού λαού», δήλωσε ο Ντάτσιτς.

Σημείωσε ότι ο Λαβρόφ ενημερώθηκε για την πορεία του διαλόγου με την Πρίστινα και ότι η αλβανική πλευρά δεν τήρησε καμία από τις συμφωνίες.

«Θέλουμε να κάνουμε συμβιβασμό για να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά είναι σαφές ότι υπάρχουν διπλά πρότυπα, ειδικά στη Δύση», δήλωσε ο Ντάτσιτς.

Τόνισε ότι η Σερβία θα συνεχίσει να έχει στενούς δεσμούς με τη Ρωσία, καθώς πιστεύει ότι «χωρίς τη στήριξη της Ρωσίας δεν μπορεί να υπάρξει λύση».

Ο Ντάτσιτς, σημείωσε επίσης, ότι έχει υπάρξει αλλαγή σε πολλά μέρη της Δύσης, οι οποίες σήμερα τους επιτρέπουν να μιλάνε για οποιαδήποτε συμβιβαστική λύση, ενώ στο παρελθόν θεωρούσαν ότι το ζήτημα αυτό είχε επιλυθεί.

Οι κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Ντάτσιτς κατά της Αλβανίας οφείλονται αφενός μεν στις αλβανικές διεκδικήσεις στην Κοιλάδα του Πρέσεβο και στο Κοσσυφοπέδιο αλλά και αποσκοπούν στη δημιουργία ερίδων στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ, εις το οποίο η Αλβανία είναι μέλος, κατηγορώντας τα Τίρανα ότι εποφθαλμιούν ελληνικά εδάφη στην Ήπειρο.

Βεβαίως από την «ανάλυση» του Ντάτσιτς απουσιάζει η πραγματικότητα, ότι δηλαδή οι πανίσχυρες ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν να συντρίψουν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα οποιονδήποτε βαλκανικό στρατό.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που διαθέτει πολεμική αεροπορία στα Βαλκάνια.

Επίσης, ενώ Σέρβοι και Βούλγαροι έχουν κάτι απαρχαιωμένα τανκς, Αλβανοί και Σκοπιανοί δεν έχουν ούτε τανκς, ο ελληνικός στρατός διαθέτει 1.913 σύγχρονα τανκς, 4.209 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και μεταφοράς προσωπικού και 4.800 πυροβολικό.

Ένας είναι ο στρατός στα Βαλκάνια και αυτός είναι ο ελληνικός. Για αυτό και η Ελλάδα είναι η ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πούτιν: «Μόνιμος» πρόεδρος της Ρωσίας – Έλαβε ποσοστό-ρεκόρ 87,97% στις προεδρικές εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr