Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι αντάρτες (YPG) έστησαν ενέδρα σε τουρκόφιλο ισλαμιστή οπλαρχηγό και τον εκτέλεσαν

Κούρδοι αντάρτες (YPG) έστησαν ενέδρα σε τουρκόφιλο ισλαμιστή οπλαρχηγό και τον εκτέλεσαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φονεύθηκε από τους Κούρδους στην Εφρίν ο Άμπου Μουχάμαντ Αλ Σμαλί, οπλαρχηγός του ισλαμιστικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και μισθοφόρος των Τούρκων.

Ο φόνος του επιβεβαιώθηκε με βίντεο που ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, όπου έχει βιντεοσκοπηθεί ο Αλ Σμαλί να κείτεται νεκρός.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου των YPG, ένας από τους πυρήνες τους που διεξάγει ανταρτοπόλεμο στον τουρκοκρατούμενο κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, οργάνωσε και εξετέλεσε τον φόνο του Αλ Σμαλί σε περιοχή κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο Άμπου Μουχάμαντ Αλ Σμαλί, οπλαρχηγός του Τάγματος Αλ Ραχμάν του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, έπεσε νεκρός από κουρδικές σφαίρες στην περιοχή Μπαμπιλί του θύλακα της Εφρίν.

Οι Κούρδοι αντάρτες έστησαν ενέδρα στον δρόμο από όπου θα περνούσε ο οπλαρχηγός μισθοφόρος των Τούρκων και τον γάζωσαν μέσα στο αυτοκίνητό του.

Η Φαϊλάκ Αλ Ραχμάν (Φάλαγγα ή Λεγεώνα Αλ Ραχμάν) είναι μια ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση που χρηματοδοτείται από το Κατάρ.

Η βάση της ήταν στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, στην Ανατολική Γούτα.

Ιδρυτής και αρχηγός της οργάνωσης είναι ο Αμπντούλ Αλ Νασρ Σαμίρ, λοχαγός του συριακού στρατού που λιποτάκτησε στις αρχές του 2012.

Η Φαϊλάκ Αλ Ραχμάν αυτοπροσδιορίζεται ως «ισλαμιστική» αλλά όχι τζιχαντιστική. Διακηρύττει ότι είναι υπέρ του πολιτικού Ισλάμ και όχι της θεοκρατίας.

Στις 23 Μαρτίου 2018 η Φαϊλάκ Αλ Ραχμάν συμφώνησε με τη Ρωσία να παραδώσει στους κυβερνητικούς τις περιοχές που κατείχε στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, με αντάλλαγμα οι άνδρες της και οι οικογένειές τους να μεταφερθούν με ασφάλεια στη βορειοδυτική Συρία.

Στις 25 Μαρτίου 5.400 άνθρωποι της Φαϊλάκ Αλ Ραχμάν, ένοπλοι και οι οικογένειές τους, εγκατέλειψαν την Ανατολική Γούτα της Δαμασκού και μεταφέρθηκαν στον τουρκοκρατούμενο κουρδικό θύλακα της Εφρίν.

Οι Τούρκοι είχαν καταλάβει τον θύλακα της Εφρίν στις 24 Μαρτίου μετά από δίμηνη μάχη.

Οι άνδρες της Φαϊλάκ Αλ Ραχμάν και οι οικογένειές τους είναι οι λεγόμενοι έποικοι -που καταγγέλλουν οι Κούρδοι- που τοποθετούνται στα κουρδικά εδάφη στη Συρία για αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης του πληθυσμού.

Στο βίντεο, που είναι ιδιαίτερα σκληρό, ένας Κούρδος αντάρτης δίνει τη χαριστική βολή στον ήδη διάτρητο Αλ Σμαλί.

Δημοσιεύουμε εικόνες από το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr