Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα Μάτις: Έτοιμοι να «ξεπαγώσουμε» τις στρατιωτικές ασκήσεις με τη Ν. Κορέα

Βόμβα Μάτις: Έτοιμοι να «ξεπαγώσουμε» τις στρατιωτικές ασκήσεις με τη Ν. Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρόταση για επανεκκίνηση των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ευρείας κλίμακας ΗΠΑ και Νότιας Κορέας απηύθυνε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις, καθώς οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας βρίσκονται ξανά σε σημείο μηδέν.

Στο κλίμα ενθουσιασμού που ακολούθησε την ιστορική Σύνοδο Κορυφής του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του Κιμ Γιονγκ Ουν, στη Σιγκαπούρη, τον Ιούνιο, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την αναστολή των ασκήσεων που επί χρόνια προκαλούσε την μήνιν της Πιονγκγιάνγκ.

Έκτοτε ωστόσο, έχει σημειωθεί ελάχιστη έως μηδαμινή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, με αποκορύφωμα την ακύρωση της προγραμματισμένης γι’ αυτήν την εβδομάδα επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη Βόρεια Κορέα έπειτα από «επιθετική» επιστολή που φέρεται να έλαβε από αξιωματούχο του καθεστώτος.

«Όπως γνωρίζετε, κάναμε το βήμα να αναστείλουμε ορισμένες από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις σε ένδειξη καλής πίστης μετά τη Σύνοδο της Σιγκαπούρης», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη ο Μάτις, για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν σκοπό σε αυτή τη φάση να αναστείλουν άλλες κοινές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα.

Μία επανεκκίνηση των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων είναι βέβαιο ότι θα εξαγριώσει τη Βόρεια Κορέα, η οποία «παραδοσιακά» απαντά με ανάλογες επιδείξεις δύναμης.

Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις του Μάτις συνιστούν μία δημόσια παραδοχή της απογοήτευσης της αμερικανικής κυβέρνησης για το πισωγύρισμα στις διαπραγματεύσεις με την Πιονγκγιάνγκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr