Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια χώρα απαγόρευσε την πώληση καφέ στα σχολεία

Ποια χώρα απαγόρευσε την πώληση καφέ στα σχολεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καφές, Νότια Κορέα, Σχολεία,

Την οριστική απαγόρευση στην πώληση καφέ στα σχολεία αποφάσισε η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, στην προσπάθειά της να προωθήσει πιο υγιεινές επιλογές σε μαθητές και καθηγητές.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο τα αυτόματα μηχανήματα όσο και τα κυλικεία στα σχολεία της χώρας, θα σταματήσουν να πουλούν προϊόντα με καφεΐνη από τις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο.

Τα προϊόντα υψηλής καφεΐνης, όπως τα ενεργειακά ποτά, είχαν ήδη περιοριστεί στα σχολεία της Νότιας Κορέας, αλλά ο καφές ήταν συνήθως διαθέσιμος σε μηχανήματα αυτόματης πώλησης για τους καθηγητές.

«Η αναθεώρηση αυτή, έχει σκοπό να δημιουργήσει πιο υγιεινές συνήθειες σε παιδιά και εφήβους» δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου, στους Times της Κορέας. «Θα εξασφαλίσουμε ότι ο καφές θα απαγορευτεί σε κάθε σχολείο».

Η απαγόρευση του καφέ στα σχολεία, είναι μέρος μιας ευρύτερης καμπάνιας που στοχεύει να αποθαρρύνει από την κατανάλωση φαγητού και ποτού με υψηλή περιεκτικότητα καφεΐνης ή θερμίδων και έρχεται μετά από κάποια ρεπορτάζ που μιλούσαν για μαθητές, που είχαν ταχυπαλμίες μετά από κατανάλωση καφέ.

Αρκετοί είναι οι μαθητές που καταναλώνουν καφέ ή ενεργειακά ποτά, με σκοπό να τα βγάλουν πέρα με το διάβασμά τους, ώστε να επιτύχουν στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό όσο και απαιτητικό εκπαιδευτικό σύστημα της Κορέας.

Το υπουργείο είπε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο καφές προκαλεί ζάλη, αίσθημα ταχυπαλμίας, διαταραχές στον ύπνο και ταραχή.

Οι Νοτιοκορεάτες διατηρούν τα μεγαλύτερα ποσοστά κατανάλωσης καφέ, σε ολόκληρη την Ασία και μάλιστα με διαφορά, ενώ από το 1990, η κατανάλωση καφέ έχει διπλασιαστεί για τους Νοτιοκορεάτες .

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, καταναλώνουν 181 φλυτζάνια καφέ ετησίως, περισσότερα από τα 151 της Μεγάλης Βρετανίας, λιγότερα όμως από τα 266 που είναι ο μέσος όρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η απαγόρευση της πώλησης καφέ στα σχολεία, έρχεται στον απόηχο της απαγόρευσης διαφημίσεων για fast food, ζαχαρώδη σνακ και ποτά που περιέχουν μεγάλα ποσοστά καφεΐνης, κατά τη διάρκεια προβολής παιδικών προγραμμάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Μαρκόπουλος: Παραδέχεται το επεισόδιο με καθηγητή στο σχολείο των παιδιών του, μιλά για παρεξήγηση που λύθηκε

Πανικός από Μακρόν: Επαναφέρει την ποδιά στις μαθήτριες υπό το φόβο της ήττας από τη Λεπέν

Ρέθυμνο: Καθηγητής έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα του μαθήματος – Καταγγελίες για την κατάσταση του σχολείου

Υπ. Παιδείας: Εγκύκλιος για τις απουσίες των μαθητών από κορωνοϊό και ιώσεις – Ποιες δικαιολογούνται

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr