Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή Γκουτέρες: «Απαράδεκτη» η φυλάκιση των δύο δημοσιογράφων στη Μιανμάρ

Οργή Γκουτέρες: «Απαράδεκτη» η φυλάκιση των δύο δημοσιογράφων στη Μιανμάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκκληση στις αρχές της Μιανμάρ να επανεξετάσουν την απόφαση δικαστή που καταδίκασε δύο δημοσιογράφους του πρακτορείου ειδήσεων Reuters σε κάθειρξη 7 ετών, κρίνοντάς τους ενόχους για παράβασης του νόμου περί κρατικών απορρήτων, απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

«Είναι απαράδεκτο» το γεγονός ότι «αυτοί οι δημοσιογράφοι διώχθηκαν ποινικά διότι έκαναν ρεπορτάζ για μείζονες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος των Ροχίνγκια στην επαρχία Ραχίν» της Μιανμάρ, όπου ζούσε η πλειονότητα των μουσουλμάνων μειονοτικών, ανέφερε ο Γκουτέρες, σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίτς τη Δευτέρα.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να ζητεί την αποφυλάκισή τους και «τον απόλυτο σεβασμό της ελευθερίας του Τύπου και όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

Από την πλευρά της, αναφερόμενη στις καταδίκες των δύο δημοσιογράφων, του Ουά Λόουν και του Κέι Σου Όου, η πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι ζήτησε να αποφυλακιστούν αμέσως και χωρίς όρους.

«Είναι σαφές σε όλους ότι ο στρατός της Μιανμάρ διέπραξε εκτεταμένες φρικαλεότητες» επισήμανε η Χέιλι σε ανακοίνωσή της.

«Σε μια ελεύθερη χώρα, είναι καθήκον ενός υπεύθυνου Τύπου να ενημερώνει τον κόσμο», να ελέγχει την εξουσία, «να φροντίζει οι ηγέτες να δίνουν λόγο» σημείωσε για να προσθέσει: Η καταδίκη των δημοσιογράφων «επειδή έκαναν τη δουλειά τους είναι ακόμη ένα φρικιαστικό στίγμα για την κυβέρνηση της Μιανμάρ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Νίκος Μπαβέλλας σε ηλικία 89 ετών

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr