ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συζήτησαν αξιωματούχοι από Βόρεια και Νότια Κορέα

Τι συζήτησαν αξιωματούχοι από Βόρεια και Νότια Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με τη Σύνοδο ανάμεσα σε ΒόρειαΝότια Κορέα, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου, οριστικοποίησαν αξιωματούχοι των δύο χωρών σήμερα Τετάρτη.

Οι Νοτιοκορεάτες ελπίζουν ότι η σημερινή επίσκεψη θα φέρει πίσω τον ενθουσιασμό που γέννησε η ιστορική, αν και ασαφής, συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα για την αποπυρηνικοποίηση της Πιονγιάνγκ.

Οι συζητήσεις Ουάσιγκτον – Πιονγιάνγκ, οι οποίες φάνηκαν να έρχονται πιο κοντά μετά τη Σύνοδο της Σιγκαπούρης, τον Ιούνιο, διακόπηκαν αιφνιδίως, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, ο Πομπέο είχε λάβει επιστολή από Βορειοκορεάτη αξιωματούχο, στην οποία εμμέσως πλην σαφώς γινόταν σαφές ότι οι συζητήσεις για το πρόγραμμα αποπυρηνικοποίησης βρίσκονταν σε σημείο μηδέν.

Οι σημερινές συζήτησεις διήρκεσαν περίπου 20 λεπτά και συμμετείχε σε αυτές ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας και επικεφαλής των έως τώρα συνομιλιών με τον Πομπέο.

Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ φέρεται πως ήταν εκείνος ο οποίος είχε στείλει την επίμαχη επιστολή στον Πομπέο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Εκεχειρία μέχρι τη Δευτέρα 11/05 στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και ανταλλαγή 2.000 κρατουμένων

UFO στην Ελλάδα: Τα έγγραφα του Πενταγώνου αποκαλύπτουν τρία περιστατικά στο Αιγαίο – Η δήλωση Τραμπ

Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έπληξαν δύο ιρανικά τάνκερ

Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «κατάφωρη παραβίαση» της εκεχειρίας

«Σκοτεινά πλοία» τα μεσάνυχτα: Πώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διακινούν πετρέλαιο μέσω του Ορμούζ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr