Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Παλαιστίνιοι ανοίγουν πρεσβεία στην Παραγουάη

Οι Παλαιστίνιοι ανοίγουν πρεσβεία στην Παραγουάη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Παλαιστίνιοι θα ανοίξουν «αμέσως» πρεσβεία στην Παραγουάη, ανακοίνωσε ο παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ Αλ Μάλκι, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Ο επικεφαλής της παλαιστινιακής διπλωματίας προέτρεψε τον νέο πρόεδρο της Παραγουάης Μάριο Αμπντο να επαναφέρει στο Τελ Αβίβ την πρεσβεία της χώρας του στο Ισραήλ, τρεις μήνες μετά τη μεταφορά της στην Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών στη Ραμάλα χαιρέτισε την ανακοίνωση αυτή ως μια «νέα παλαιστινιακή διπλωματική επιτυχία» και διευκρίνισε ότι Μάλκι είχε συναντηθεί με τον Αμπντο πριν από δύο εβδομάδες.

«Ο υπουργός Μάλκι κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον νέο πρόεδρο, ο οποίος έδωσε εντολή στον υπουργό του των Εξωτερικών να διευθετήσει το θέμα», ανακοίνωσε.

Έπειτα από αυτό, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπεναμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή να κλείσει η πρεσβεία του Ισραήλ στην Παραγουάη.

Κόντρα Ισραήλ-Παραγουάης

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Ισραήλ και της Παραγουάης, μετά την απόφαση της κυβέρνησης της λατινοαμερικανικής χώρας να επαναφέρει στο Τελ Αβίβ την πρεσβεία της στο Ισραήλ, ακυρώνοντας την απόφαση που είχε λάβει τον Μάιο ο τότε πρόεδρος Οράσιο Καρτές να μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ.

«Η Παραγουάη θέλει να συμβάλει σε μια εντατικοποίηση των περιφερειακών διπλωματικών προσπαθειών για την επίτευξη μιας ευρείας, δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Λουίς Αλμπέρτο Καστιλιόνι.

Ο Καρτές είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ προκειμένου να τελέσει τα εγκαίνια της νέας πρεσβείας τον Μάιο. Ο διάδοχός του Μάριο Άμπντο, που είναι και αυτός μέλος του συντηρητικού κόμματος Colorado, ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο μήνα.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, που είναι επίσης υπουργός Εξωτερικών, διέταξε το κλείσιμο της ισραηλινής πρεσβείας στην Παραγουάη, μετά τη δήλωση της χώρας αυτής της Λατινικής Αμερικής ότι αποφάσισε να μεταφέρει την πρεσβεία της από την Ιερουσαλήμ στο Τελ Αβίβ.

«Το Ισραήλ κρίνει με μεγάλη αυστηρότητα την ασυνήθιστη απόφαση της Παραγουάης η οποία θα εντείνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρεται σε σύντομη δήλωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr