ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν, Κορεατική Χερσόνησος, Μουν Τζε Ιν, Νότια Κορέα, Πυρηνικά Όπλα,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Νέες συνομιλίες από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου θα έχουν οι ηγέτες από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, προκειμένου να εξεταστεί η λήψη «πρακτικών μέτρων» ώστε να γίνει πραγματικότητα η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, όπως δήλωσε σήμερα Πέμπτη κορυφαίος σύμβουλος της νοτιοκορεάτικης προεδρίας.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν «επαναβεβαίωσε την αποφασιστικότητά του για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση» της κορεατικής χερσονήσου και εξέφρασε την προθυμία του να υπάρξει στενή συνεργασία με τη Νότια Κορέα και με τις ΗΠΑ γι’ αυτό, δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Κυανού Οίκου Τσανγκ Λι Ουνγκ σε δημοσιογράφους, έπειτα από μια συνάντησή του με τον Κιμ στην Πιονγιάνγκ.
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν έστειλε τον Τσανγκ και άλλους στενούς συνεργάτες του στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας προκειμένου να οριστεί ο χρόνος και η ατζέντα της τρίτης διακορεατικής συνόδου κορυφής και να αρθούν τα εμπόδια που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στις συνομιλίες της Πιονγιάνγκ με την Ουάσιγκτον για τον τερματισμό των βορειοκορεάτικων προγραμμάτων ανάπτυξης πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.
Νωρίτερα, το βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε εκ νέου τη δέσμευσή του να «συνεχίσει τις προσπάθειες για να γίνει πραγματικότητα η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου» και να «εξαλειφθεί εντελώς ο κίνδυνος μιας ένοπλης σύρραξης, της φρίκης του πολέμου στην κορεατική χερσόνησο», διότι σκοπός του είναι η χερσόνησος να μετατραπεί «σε κοιτίδα ειρήνης, χωρίς πυρηνικά όπλα, ελεύθερη από την πυρηνική απειλή».























































