Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη σκιά της κατασκοπείας: Η Μέρκελ δεν έχει μιλήσει με τον Ομπάμα αλλά θα συναντήσει τον Πούτιν στο γήπεδο!

Στη σκιά της κατασκοπείας: Η Μέρκελ δεν έχει μιλήσει με τον Ομπάμα αλλά θα συναντήσει τον Πούτιν στο γήπεδο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν μίλησε ξανά στο τηλέφωνο με τον Μπαράκ Ομπάμα αφότου του Βερολίνο ζήτησε από τον σταθμάρχη της CIA στη Γερμανία να εγκαταλείψει τη χώρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι δυο τους βρίσκονται σε στενή επαφή. Προφανώς και πρόκειται για μια ανόητη δήλωση στην προσπάθεια να παρουσιαστεί ότι οι σχέσεις Βερολίνου και Ουάσιγκτον δεν είναι και τόσο… χάλια.

“Δεν έχει υπάρξει τηλεφώνημα ανάμεσα στην καγκελάριο και την Ουάσινγκτον ούτε σχεδιάζεται κάποιο. Όμως ξέρετε, η καγκελάριος και ο Αμερικανός πρόεδρος έχουν καλή επαφή μεταξύ τους”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ. Ορθότερα θα μπορούσε να πει “είχαν”, αλλά…

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου φρόντισε επίσης να στείλει  εκβιαστικό μήνυμα στις ΗΠΑ λέγοντας ότι η Μέρκελ μπορεί να έχει μια σύντομη συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν όταν παρευρεθούν αμφότεροι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Κυριακή στη Βραζιλία.

“Είναι σίγουρα πιθανό να υπάρξει μια συνάντηση και μια σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν, όμως με δεδομένο το σφιχτό πρόγραμμα είναι απίθανο να γίνει μια συνολική συζήτηση. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε”, πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ, διότι προφανώς έχουν τόσο… σφιχτό πρόβλημα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα που τώρα με τα γεωπολιτικά θα ασχολούνται;

Η Μέρκελ θα ταξιδέψει στο Ρίο ντε Ζανέιρο για να δει τη Γερμανία να παίζει στον τελικό με την Αργεντινή και ο Πούτιν θα παρευρεθεί επειδή η Ρωσία θα φιλοξενήσει το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018. Οι δύο ηγέτες βρίσκονται σε τακτική τηλεφωνική επαφή σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η Μέρκελ δεν έχει μιλήσει με τον Ομπάμα, αλλά θα τα “πει” στα… όρθια με τον Πούτιν στον τελικό. Για να δούμε εάν θα βγει στο Βερολίνο αυτό το παιχνίδι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr