Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι σκότωσαν τέσσερις μισθοφόρους των Τούρκων και τραυμάτισαν Τούρκους στρατιώτες

Οι Κούρδοι σκότωσαν τέσσερις μισθοφόρους των Τούρκων και τραυμάτισαν Τούρκους στρατιώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τέσσερις φιλότουρκους τζιχαντιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), μισθοφόρους της Άγκυρας, σκότωσαν το τελευταίο 24ωρο Κούρδοι αντάρτες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στον τουρκοκρατούμενο κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Όταν οι κουρδικές δυνάμεις αποχώρησαν από την Εφρίν στις 26 Μαρτίου 2018, αφήνοντας την πόλη στον τουρκικό στρατό και στους μισθοφόρους του, για να μην προκληθεί μακελειό εις βάρος του άμαχου πληθυσμού, προειδοποίησαν ότι θα συνεχίσουν την αντίσταση με ανταρτοπόλεμο.

Κρυφοί πυρήνες Κούρδων ανταρτών, που έχουν παραμείνει στην Εφρίν, στήνουν διαρκώς ενέδρες στους ισλαμιστές προκαλώντας τους απώλειες. Σε κάποιες περιπτώσεις καταφέρνουν να σκοτώσουν και Τούρκους στρατιώτες.

«Στις 13 Σεπτεμβρίου οι YPG επιτέθηκαν σε μια κοινή περίπολο Τούρκων στρατιωτών και τζιχαντιστών μισθοφόρων συμμάχων τους στον δρόμο μεταξύ της συνοικίας Τιρίντε και της περιοχής Αλ Μακλά, κοντά στο κέντρο της πόλης της Εφρίν.

»Αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο μισθοφόροι της οργάνωσης Αχράρ Αλ Σαμ, ο ένας αναγνωρίστηκε ως ο Μουσταφά Μουχάμαντ Αλί, ενώ τρεις Τούρκοι στρατιώτες και ένας μισθοφόρος τραυματίστηκαν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου των YPG και συνεχίζει:

«Την ίδια ημέρα, οι YPG επιτέθηκαν σε μια περίπολο μισθοφόρων της αυτοαποκαλούμενης Στρατονομίας στη συνοικία Τιρίντε στο κέντρο της Εφρίν. Αποτέλεσμα, σκοτώθηκαν δύο μισθοφόροι και τέσσερις τραυματίστηκαν».

Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) είναι η κυρίως συνιστώσα των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr