ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Ιντλίμπ, Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP), Ισλαμιστές, Ουιγούροι, Συρία, Τζισρ Αλ Σούγκουρ, Τζιχαντιστές, Τουρκία,


















































Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στρατιωτικές ενισχύσεις για να προστατεύσει τους τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ στέλνει συνεχώς η Τουρκία, η οποία προσπαθεί να εμποδίσει μια μεγάλης έκτασης επίθεση του συριακού καθεστώτος και των συμμάχων του Ρωσίας και Ιράν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Hurriyet», οι ενισχύσεις αυτές, που αποτελούνται κυρίως από άρματα μάχης και άλλους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, είναι οι μεγαλύτερες που έχουν σταλεί στην Ιντλίμπ από την αρχή Σεπτεμβρίου.
Την ίδια ώρα, οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντώνται τη Δευτέρα στο Σότσι, σε μία προσπάθεια να βρουν λύση για την τύχη της Ιντλίμπ.
Οι τελευταίες ενισχύσεις εστάλησαν χθες Κυριακή με μια «αυτοκινητοπομπή πενήντα οχημάτων» προς το τουρκικό παρατηρητήριο στην κατεχόμενη από Τουρκομογγόλους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, πόλη Τζισρ Αλ Σούγκουρ.
Τα μέλη του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν είναι Ουιγούροι της Κίνας, μια τουρκική φυλή που κατοικεί στην επαρχία Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας και από άλλες τουρκικές φυλές της κεντρικής Ασίας.
Όλοι αυτοί οι Τουρκομογγόλοι, μέλη της Αλ Κάιντα, έφτασαν στη Συρία μέσω Τουρκίας τα προηγούμενα χρόνια και αριθμούν μεταξύ 3.000 και 10.000 ανδρών.
Αν και μέλη της Αλ Κάιντα στις στολές τους φοράνε το τουρκικό εθνόσημο. Είναι καθαρόαιμοι Τούρκοι με μογγολικά χαρακτηριστικά.
Στην κεντρική φωτογραφία που δημοσιεύουμε βλέπετε τους Τουρκομογγόλους Ουιγούρους, με τη δική τους γαλάζια σημαία με την ημισέληνο και πάνω στις στολές του ραμμένη και την τουρκική σημαία.
Αποτελούν την απόλυτη απόδειξη ότι η Αλ Κάιντα λειτουργεί στη Συρία υπό τουρκική διοίκηση.























































