Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μάικ Πομπέο κάλεσε τον Βορειοκορεάτη ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη με θέμα την αποπυρηνικοποίηση

Ο Μάικ Πομπέο κάλεσε τον Βορειοκορεάτη ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη με θέμα την αποπυρηνικοποίηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έτοιμη να καθίσει «αμέσως» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας δήλωσε η Ουάσιγκτον μετά το αίσιο τέλος της Συνόδου που έφερε τις δύο Κορέες «πιο κοντά».

Μετά τη δέσμευση του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν να κλείσει το βασικό πυρηνικό της συγκρότημα στη Γιονγκμπιόν, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι προσκάλεσε τον Βορειοκορέατη ομόλογό του, την επόμενη εβδομάδα, στη Νέα Υόρκη, με το βλέμμα στην πλήρη αποπυρηνικοποίησης της Πιονγιάνγκ έως τον Ιανουάριο του 2021.

Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό από τη Σύνοδο της Σιγκαπούρης, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε με περισσή σιγουριά ότι η Βόρεια Κορέα «δεν αποτελεί πλέον πυρηνική απειλή», η Ουάσιγκτον πάγωσε τελικά τις διαπραγματεύσεις με την Πιονγιάνγκ.

Στο απόηχο των συμφωνιών που φαίνεται να κατέληξαν ωστόσο ο Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζάε Ιν, η Ουάσιγκτον επιχειρεί να δράξει την ευκαιρία, παρά τις αντίθετες φωνές που επιμένουν ότι τα βήματα είναι πολύ μικρά για να βάλουν τη Βόρεια Κορέα στον δρόμο μίας μη αναστρέψιμης αποπυρηνικοποίησης.

Η Βόρεια Κορέα προτίθεται να επιτρέψει σε ειδικούς «από τις χώρες που τις αφορά» να παρακολουθήσουν το κλείσιμο του πεδίου δοκιμών μηχανών πυραύλων στο Τονγκτσάνγκ-ρι και των εγκαταστάσεων για τις εκτοξεύσεις πυραύλων, δήλωσε ο Μουν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κιμ, μετά τη συνάντησή τους στην Πιονγιάνγκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr