Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά το λουτρό αίματος στη Γάζα οι Βρετανοί παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ

Μετά το λουτρό αίματος στη Γάζα οι Βρετανοί παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εξαιρετικά ανήσυχος για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, ενώ συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ με στόχο να καταστρέψουν τις εστίες εκτόξευσης ρουκετών της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

“Εξαιρετικά ανήσυχος από την ανθρωπιστική κατάσταση και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών στη Γάζας. Προτίθεμαι να μιλήσω στον πρόεδρο Αμπάς σήμερα”, έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο Ουίλιαμ Χέιγκ, αναφερόμενος σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει σήμερα με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής.

Είναι η πρώτη φορά που η βρετανική διπλωματία λαμβάνει αποστάσεις από την παραδοσιακή άνευ όρων στήριξή της στο Ισραήλ. Μέχρι και την Τετάρτη, μία ημέρα μετά τις πρώτες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας, ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε “καταδικάσει απερίφραστα τις επιθέσεις της Χαμάς κατά των ισραηλινών αμάχων” , “υπογραμμίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα”.

Ωστόσο, η θεαματική “αστοχία” των ισραηλινών “υπερόπλων” που αντί να βρίσκουν στόχους της Χαμάς φαίνεται να “προτιμούν” άμαχους και παιδιά, με 121 νεκρούς μέχρι στιγμής και 700 τραυματίες, δείχνει να επηρεάζει την παραδοσιακή στάση της Δύσης υπέρ του Ισραήλ, αφού στην εποχή της ελεύθερης πληροφόρησης και των social media, η κοινή γνώμη διαμορφώνεται κι από εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης που δεν ευνοούν την παρατεταμένη… αστοχία του Ισραήλ.

Η Χαμάς από την πλευρά της έχει εκτοξεύσει περί τις 525 ρουκέτες κατά του ισραηλινού εδάφους από την έναρξη των εχθροπραξιών και οι ισραηλινές απώλειες μετρούν δέκα τραυματίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

«Ο Νετανιάχου θα συνεχίσει, δεν θα σταματήσει – Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη» στη Μέση Ανατολή

Πρόεδρος Ισραήλ: Η «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν είναι η απειλή

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr