Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ένας Ινδονήσιος επέζησε 49 μέρες στη θάλασσα

Πώς ένας Ινδονήσιος επέζησε 49 μέρες στη θάλασσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ινδονησία, Ναυάγια,

Ένας νεαρός Ινδονήσιος ο οποίος βρισκόταν σε μια πλωτή καλύβα για ψαράδες επέζησε 49 ημέρες μόνος στη θάλασσα, ψήνοντας και τρώγοντας ψάρια σε ξύλα από το σκάφος του, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC.

O Άλντι Νοβέλ βρισκόταν στην καλύβα, 125 χλμ από τις ακτές της Ινδονησίας, στα μέσα του Ιουλίου, όταν ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να κοπούν τα σκοινιά που την κρατούσαν σταθερή. Τελικά κατέληξε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, κοντά στο Γκουάμ, όπου περισυνελέγη από παναμέζικο σκάφος.

Ο 18χρονος, που είναι από το νησί Σουλαβέσι της Ινδονησίας, δούλευε σε ένα «ρομπόνγκ»- μια καλύβα- πλωτή παγίδα για ψάρια, που δεν έχει κουπιά ή κινητήρα. Δουλειά του ήταν να ανοίγει τα φώτα, που προσελκύουν τα ψάρια, σύμφωνα με τη Jakarta Post. Τα ρομπόνγκ επιπλέουν στα ανοιχτά, ωστόσο είναι δεμένα στον βυθό με σκοινιά.

Κάθε βδομάδα ο 18χρονος λάμβανε προμήθειες (τρόφιμα, νερό και καύσιμα) από την εταιρεία του, όταν ερχόταν κάποιος να παραλάβει τα ψάρια.

Στις 14 Ιουλίου το ρομπόνγκ του Αντιλάνγκ βρέθηκε αντιμέτωπο με ισχυρούς ανέμους, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα σκοινιά. Οι προμήθειες που είχαν απομείνει ήταν λίγες, οπότε για να επιζήσει έπιανε ψάρια και τα έψηνε σε φωτιά με ξύλα από τον ξύλινο φράχτη της καλύβας. Δεν έχει γίνει γνωστό τι έκανε για να βρει νερό.

«Ήταν τρομαγμένος, και έκλαιγε συχνά» είπε στη Jakarta Post ο Φατζάρ Φιρντάους, Ινδονήσιος διπλωμάτης στην Οζάκα. «Κάθε φορά που έβλεπε ένα μεγάλο σκάφος είχε ελπίδες, αλλά πάνω από 10 τον προσπέρασαν. Κανένα δεν σταμάτησε ή τον είδε».

Στις 31 Αυγούστου έστειλε ένα ραδιοσήμα εκτάκτου ανάγκης όταν είδε κοντά το MV Arpeggio. Περισυνελέγη στα ανοιχτά του Γκουάμ. Ο καπετάνιος του σκάφους ήρθε σε επικοινωνία με την ακτοφυλακή του Γκουάμ, που του σύστησε να τον πάει στην Ιαπωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ινδονησιακού προξενείου στην Οζάκα. Ο Αντιλάνγκ έφτασε στην Ιαπωνία στις 6 Σεπτεμβρίου και πέταξε στην Ινδονησία δύο ημέρες αργότερα, όπου ξαναβρήκε την οικογένειά του. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

DW: Σε ποιον ανήκει ο αμύθητος θησαυρός του Σαν Χοσέ;

Welt: «Ο επιζών της Πύλου»

Ούτε καν ο Βέμπερ δεν στήριξε έμπρακτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο

Η Κολομβία αποφάσισε να ανασύρει τον θησαυρό του «Σαν Χοσέ» – $20 δισ. στον βυθό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr