Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρεπουμπλικανοί θέλουν να «τρέξουν» τις διαδικασίες για το διορισμό Κάβανο

Οι Ρεπουμπλικανοί θέλουν να «τρέξουν» τις διαδικασίες για το διορισμό Κάβανο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πιέσεις να ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού του Μπρετ Κάβανο άσκησε εκ νέου ο πρόεδρος της πλειοψηφούσας κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ, ενώ οι γερουσιαστές περιμένουν από ώρα σε ώρα να πάρουν στα χέρια τους την αναφορά του FBI.

Αν και τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση του συντηρητικού δικαστή εις βάρος της Κριστίν Φορντ και άλλων γυναικών δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα, οι Γερουσιαστές θα έχουν μία εικόνα προκειμένου να δώσουν την καταληκτική ψήφο τους την Παρασκευή.

Οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές έχουν μία μικρή πλειοψηφία (51-49) στη Γερουσία. Για τον διορισμό του Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο αρκεί μόνο η πλειοψηφία. Η τελική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Η επίσπευση της διαδικασίας από τον Μακόνελ πραγματοποιείται λίγο αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε για μία ακόμη φορά τη στήριξη του στον «ευφυή» Κάβανο.

«Ουάου, πόσος ενθουσιασμός και ενέργεια για τον δικαστή Μπρετ Κάβανο», έγραψε στο Twitter για να προσθέσει ότι πρόκειται για έναν «καλό άνδρα και έναν πολύ έξυπνο άνθρωπο».

Την Τρίτη το βράδυ, σε μία προσπάθεια να στηρίξει τον 53χρονο δικαστή – που αν διοριστεί θα γείρει τη ζυγαριά υπέρ των συντηρητικών – ο Τραμπ επιτέθηκε εμμέσως στη Φορντ.

Με αρκετή δόση ειρωνείας, ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε μέρος της κατάθεσής της στη Γερουσία την προηγούμενη εβδομάδα για να υπονοήσει ότι η καθηγήτρια Ψυχολογίας σήμερα ή δεν θυμάται τίποτα ή απλώς ψεύδεται και άρα όλη η ιστορία αποτελεί ένα τέχνασμα των Δημοκρατικών με σκοπό να σταματήσουν τον διορισμό του Κάβανο.

Οι εννέα δικαστές του Δικαστηρίου διορίζονται ισόβια και έχουν τον τελικό λόγο για ορισμένα από τα πιο επίμαχα ζητήματα της χώρας – από τις αμβλώσεις και την οπλοκατοχή έως μία σειρά από σημαντικούς νόμους.

Στο πλαίσιο της έρευνας του FBI, εκτός από την Κριστίν Φορντ, η οποία κατέθεσε ότι το 1982, όταν ήταν μαθητές Λυκείου, ο Κάβανο της επιτέθηκε σεξουαλικά σε ένα πάρτι, κατέθεσε επίσης η Ντέμπορα Ραμίρεζ.

Η κατάθεσή της είναι ανάλογου περιεχομένου και αφορά την απρεπή συμπεριφορά του Κάβανο όταν φοιτούσαν στο Γέιλ. Η Ραμίρεζ έδωσε στο FBI μία λίστα με περισσότερους από 20 πιθανούς μάρτυρες, σύμφωνα με το Reuters.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

H 45χρονη καθηγήτρια που πιάστηκε γυμνή με μαθητή, είναι παντρεμένη με κυβερνητικό αξιωματούχο

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr