Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φαβορί ο ακροδεξιός Μπολσονάρου στη Βραζιλία – Τι δείχνει δημοσκόπηση

Φαβορί ο ακροδεξιός Μπολσονάρου στη Βραζιλία – Τι δείχνει δημοσκόπηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αυξάνεται το προβάδισμα του ακροδεξιού υποψηφίου Ζαΐχ Μπολσονάρου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που μεταδόθηκε την Πέμπτη, τρεις ημέρες πριν διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Datafolha, ο Μπολσονάρου συγκεντρώνει το 35% των ψήφων, αυξάνοντας το ποσοστό του κατά τρεις εκατοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση του ινστιτούτου, που είχε μεταδοθεί την Τρίτη.

Ο ακροδεξιός υποψήφιος προηγείται κατά 13 μονάδες του κεντροαριστερού υποψηφίου Φερνάντου Αντάτζι, ο οποίος αύξησε ελαφρά το δικό του ποσοστό των προθέσεων ψήφου στο 22%.

Την Τρίτη, η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων ανερχόταν σε 11 μονάδες, με τον Μπολσονάρου στο 32% και τον Αντάτζι στο 21%.

Οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι έχουν μεγάλη διαφορά από τον τρίτο, τον κεντροαριστερό Σίρου Γκόμις, ο οποίος παραμένει στο 11%.

Στον δεύτερο γύρο το Νταταφόλια φέρει τον ακροδεξιό υποψήφιο να προηγείται κατά μία μονάδα του Αντάτζι (44% έναντι 43%), πρόβλεψη εντός του περιθωρίου στατιστικού σφάλματος (±2%).

Στην αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση του ινστιτούτου, ο Μπολσονάρου εμφανιζόταν να συγκεντρώνει το 44% έναντι 42% του Αντάτζι.

Παράλληλα, το ποσοστό των ψηφοφόρων που είπε ότι αποκλείει το να ψηφίσει τους δύο υποψήφιους παρέμεινε σταθερό: στο 45% για τον Μπολσονάρου, πρώην λοχαγό, νοσταλγό της στρατιωτικής δικτατορίας (1964-1985)· και στο 40% για τον Αντάτζι, τον πολιτικό του Κόμματος Εργαζομένων (PT) που ορίστηκε υποψήφιος στη θέση του πρώην προέδρου Λούλα, ο οποίος είναι φυλακισμένος και αποκλείστηκε από τη διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ελεύθερος ο Κ. Φλώρος, με εντολή να μείνει τουλάχιστον 50 μέτρα μακριά από τον Β. Γραμμένο

Στα κρατητήρια ο Κ. Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα για την επίθεση στον Β. Γραμμένο στη Βουλή

Ο βουλευτής Φλώρος γρονθοκόπησε τον βουλευτή Γραμμένο

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr