ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Τούρκοι στρατιώτες απείλησαν Ελληνοκύπριους αγρότες στη «νεκρή ζώνη»

Κύπρος: Τούρκοι στρατιώτες απείλησαν Ελληνοκύπριους αγρότες στη «νεκρή ζώνη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένταση μεταξύ Ελληνοκύπριων αγροτών και Τούρκων στρατιωτών σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, στην περιοχή του Σοπάζ στην Επαρχία Λευκωσίας, εντός της νεκρής ζώνης.

Συγκεκριμένα, ενώ τέσσερις Ελληνοκύπριοι γεωργοί βρίσκονταν για γεωργικές εργασίες στα χωράφια τους στην περιοχή, εμφανίστηκαν στο ανάχωμα δέκα περίπου ένοπλοι Τούρκοι στρατιώτες.

Οι στρατιώτες ισχυρίστηκαν ότι οι Ελληνοκύπριοι προκαλούσαν, διότι πλησίαζαν επικίνδυνα τα δικά τους φυλάκια.

Αποτέλεσμα ήταν να ειδοποιηθούν τα Ηνωμένα Έθνη για να απομακρύνουν στη συνέχεια από την περιοχή τους Ελληνοκύπριους γεωργούς.

Το σκηνικό έντασης με την ανταλλαγή χαρακτηρισμών, φαίνεται να επαναλήφθηκε δυο φορές μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα με το politis.com.cy.

To πρώτο περιστατικό συνέβη γύρω στις 7.00 το πρωί. Οι ίδιοι Ελληνοκύπριοι γεωργοί αφότου απομακρύνθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη, επέστρεψαν ξανά στην ίδια περιοχή εντός της νεκρής ζώνης (ΣΟΠΑΖ) γύρω στις 10.00, για να δημιουργηθεί εκ νέου νέα ένταση με την κατάσταση και πάλι να εκτονώνεται.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζει ότι η νεκρή ζώνη είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι γεωργοί έχουν κάθε δικαίωμα να καλλιεργούν την γη τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκικά ΜΜΕ δημιουργούν «κλίμα» για πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας το φθινόπωρο

Πηγή: Ο Τραμπ άσκησε βέτο σε σχέδιο εξέγερσης των Κούρδων – Ποια η εισήγηση της Μοσάντ κι ο ρόλος της Τουρκίας

Ο Θανάσης Αυγερινός γραφείο Τύπου της Καρυστιανού

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

Κομισιόν σε Φαραντούρη: «Φρένο» στην τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας χωρίς καλή γειτονία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr