Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισχυρή έκρηξη συντάραξε την τουρκοκρατούμενη Αζάζ – Πολλοί τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη συντάραξε την τουρκοκρατούμενη Αζάζ – Πολλοί τραυματίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων μισθοφόρων ισλαμιστών και αμάχων, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από ισχυρότατη έκρηξη που συντάραξε την τουρκοκρατούμενη πόλη Αζάζ στη βορειοδυτική Συρία.

Τοπικές πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα «Muraselon – The Syrian Reporters», ανέφεραν ότι ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ανατινάχτηκε στη βιομηχανική ζώνη της Αζάζ, ανατολικά του κέντρου της πόλης. Από την ισχυρή έκρηξη καταστράφηκαν και πολλά οχήματα, τόσο στρατιωτικά όσο και πολιτικά.

Οι ίδιες πηγές μίλησαν για καταρχάς τέσσερις νεκρούς και 21 τραυματίες.

Νοτιότερα, στην επίσης τουρκοκρατούμενη πόλη Αλ Μπαμπ, ξέσπασαν ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ της τουρκόφιλης οργάνωσης Αχράρ Αλ Σαμ και της Τζαΐς Αλ Αχφάντ που αποτελεί μονάδα του επίσης τουρκόφιλου ισλαμιστικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και στο παρελθόν χρηματοδοτούνταν από το Κατάρ.

Η μάχη ξέσπασε όταν άνδρες της Αχράρ Αλ Σαμ άνοιξαν πυρ στο χωριό Αλ Σοκρίε, κοντά στην Αλ Μπαμπ, κατά ενός οχήματος στο οποίο επέβαινε οπλαρχηγός της Τζαΐς Αλ Αχφάντ.

Οι σχέσεις μεταξύ των μισθοφορικών οργανώσεων που τελούν υπό τουρκική διοίκηση δεν είναι εύκολες και πολλές φορές καταλήγουν σε ένοπλα μεταξύ τους ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr